Yabancı Öğrencilere Kürt Kültürünü Tanıttılar

Hakkari Üniversitesi tarafından hazırlanan "Show Your Culture Through Your Own Language/Kültürünü Kendi Dilinle Göster" Projesi ile yabancı ülkelerden Hakkari'ye gelen öğrencilere Kürt kültürü tanıtıldı.

Hakkari Üniversitesince hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Polonya, İtalya, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Romanya ve Kırgızistan'dan 35 öğrenci kente geldi.
Projenin tanıtımı amacıyla öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ın katılımıyla düzenlenen programda, yabancı öğrencilere atasözü, tekerleme, halk şarkıları, sözlü edebiyat eserleri ve düğünler tanıtıldı.
Yöresel kıyafet giydirilen öğrencilerin ülkelerini tanıttığı etkinlikte, Hakkarili gençler de yabancı öğrencilere Türkçe ve Kürtçe Hakkari kültürünü anlatmaya çalıştı.
Rektör Ceylan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Hakkari'nin bazı basın yayın organlarında gösterildiği gibi bir yer olmadığını anlatarak, "Hakkari bakir bir doğaya sahip, birçok yerinde dört mevsim bir arada yaşanıyor ve çok zengin bir kültüre sahip. Bu güzel kent, sizin gibi gençlerin buradaki güzellikleri kendi ülkelerinizde anlatmanızla daha güzel olacaktır" dedi.

Program sonrası Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyünde bulunan tarihi Taş Köprü, Kayme Sarayı, Kelat Sarayı ve şelaleyi gezen öğrenciler, kentin doğasına hayran kaldıklarını dile getirdiler.
Kaynak: AA