Muş'ta 'Gökkuşağı Hayat Ağacı' Ekibi Kuruldu

Muş Gökkuşağı Anaokulu, son zamanlarda çocukların kaçırılması ve çocuklara yönelik ihmal, istismar olaylarının artması nedeniyle "Gökkuşağı Hayat Ağacı" ekibi kurdu.

Çocuk istismarları ve ihmal olaylarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için kentteki birçok okulda öğrencilere şekerleme, velilere de broşür dağıtan ekip, velileri ve çocukları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Başlattıkları çalışmayla ilgili bilgi veren okul müdürü Mehmet Özçelik, ülkede son zamanlarda çocukların kaçırılması ve çocuklara yönelik ihmal, istismar olaylarının artmasından dolayı "Gökkuşağı Hayat Ağacı" ekibini kurduklarını söyledi.

Böylece öğrenci ve velileri bilgilendirmeye çalıştıklarını dile getiren Özçelik şöyle konuştu:
"Veliler çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalı, zaman ayırmalı, herhangi bir yere çocuklarıyla gittiklerinde daha dikkatli olmalı, sorunlarına mantıklı cevaplar vermeli ve en önemlisi bu tuzaklara düşmemeleri için herkesten bir şeyler alınamayacağını bilmeli. En önemlisi veli çocuğuna nerede nasıl hareket etmesi gerektiği söylemeli ve özel şifreler kurmasını sağlamalı. En güzel emanetlerimizi bir anlık ihmal sonucu kötü niyetlilerin ellerine teslim edip bir ömür boyu pişman olmayalım. Çocuklarımıza sağlıklı bir iletişim yolu ile sahip çıkalım. Hem göz bebeğimiz çocuklarımız hem biz birlikte bir ömür mutlu kalalım."
Kaynak: AA