Kabala Geçici Jandarma Asayiş Karakolu, Yeniden Açılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağındaki yangın felaketi nedeniyle "Yıl Sonu Öğrenci Etkinlikleri" adlı konseri iptal etti.

din Valisi Ahmet Cengiz, Kabala Mahallesindeki Geçici Jandarma Asayiş Karakolu'nun güvenlik ihtiyacı sebebiyle yeniden açılacağını belirtti.

Cengiz, düzenlediği basın toplantısında, Artuklu ilçesi Jandarma Komutanlığı'na bağlı olan ve 1 Eylül 2013'te kapatılan Geçici Jandarma Asayiş Karakolu'nun, 12 bin kişinin yaşadığı Kabala Mahallesi'nde emniyet ve asayişin sağlanmasında kısmen zorluklarla karşılaşılması üzerine yeniden teşkiline karar verdiklerini söyledi.

Kabala Mahallesi'nde son zamanlarda kan davasına gidebilecek silahla kasten adam öldürme, kavga, kasten adam yaralama olaylarının meydana geldiğini dile getiren Cengiz, şöyle konuştu:
"Bundan sonra meydana gelebilecek olaylara süratle müdahale edilebilmesi ve bölgenin daha sıkı kontrol altında tutulması gerekliliği, Kabala Mahallesinde yaklaşık 600 işçinin çalıştığı ve sürekli trafik hareketliliği olan ve aynı zamanda kritik tesis olarak faaliyet gösteren Mardin Çimento Fabrikası bulunuyor. Aynı zamanda bir lisemizin, 3 ortaokul ve 4 ilkokul olmak üzere toplam 8 okulumuzun mevcut olduğu, okul çıkışlarında meydana gelebilecek asayiş olaylarının, kavgayla, tehditle gelebilecek olayların sonucunda okul yöneticilerince de güvenlik talebinin olması sebebiyle Geçici Jandarma Asayiş Karakolu teşkiline karar verildi.

"
Kaynak: AA