Gençlerden Mısır’daki İdam Cezalarına Tepki

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Mısır'daki cuntanın 529 idam kararının ardından 683 darbe karşıtına daha idam cezası vermesi protesto edildi.

Gençlerden Mısır’daki İdam Cezalarına Tepki

İnegöl ilçesindeki gençler, Atatürk Anıtı önünde idamları protesto etti. Gençler, başta Mısır olmak üzere, dünya üzerinde yapılan bütün zulümler ve haksızlıklar karşısında susmadıklarını göstermek istediklerini söylediler.

Gençler tarafından organize edilen eylemde, ellerinde ‘Hiç değişmiyorsun Mısır’, ‘Darbeci Firavunlar döktükleri kanda boğulacaklar’, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ yazılı dövizler taşıyan gençler, tekbirler getirerek, ‘Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık’ ve ‘Defol Sisi, seninleyiz Mursi’ sloganları attı.

Anıt önünde toplanan gençler adına bir açıklama yapan Abdullah Sulan, “Bugün burada başta Mısır olmak üzere dünya üzerinde yapılan bütün zulümlerin, haksızlıkların karşısında susmadığımızı göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Dünyayı topyekun gözünüzde canlandırdığınızda, özellikle nerede Müslüman varsa orada zulmün olduğunu görürsünüz. Müslümanlar ya katlediliyor, ya yurtlarından sürülüyor, ya işkencelere maruz kalıyor. Filistin, Kırım, Afganistan gibi İslam beldeleri işgal altında. Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Arakan'da, Doğu Türkistan'da Müslümanlar öldürülüyor. Irak'ta sözümona batıdan ithal edilen demokrasi kan ve göz yaşından başka bir şey getirmedi. Suriye'de bir zalim kendi halkını katlediyor. Mısır'da bir hain, yaptığı katliamlara hukuki kılıf bulma adına, bugüne kadar katlettiği insanlar yetmemiş gibi yüzlerce insanı idama mahkûm ediyor. Oysa Mısır halkı yapılan seçimde yüzde 52 gibi bir çoğunlukla Muhammed Mursi'yi Cumhurbaşkanı seçmişti. Buna sadece bir buçuk yıl dayanabilen batı uşakları, 3 Temmuz 2013’de askeri bir darbe ile meşru hükümeti ve cumhurbaşkanını zorbalıkla görevden uzaklaştırmış ve Mursi'yi tutuklamıştı. Bu hak gasbına karşı çıkararak meydanlara dökülen Mısır halkına karşı darbeci Sisi, akıl almaz katliamlar yaptırmış, iradesine sahip çıkan binlerce Mısırlıyı meydanlarda şehit etmişti. Bunlar yetmemiş, ülkenin meşru bir siyasi partisi olan İhvan-ı Müslimin'in faaliyetleri yasaklanmış ve yasa dışı ilan edilmişti. Hukuk; hakkın ve haklının yanında olacağına, zalimin elinde bir zulüm oyuncağı haline gelmiş, halkın iradesine karşı darbe yapanları, sokaklarda masum halkı katledenleri yargılayacağı yerde, meşru Cumhurbaşkanı Mursi ile cuntaya direnen Mısır halkını yargılamaya başlamıştır” diye konuştu

Konuşma sonrası zulme uğrayan Mısırlılar için dua edildi. Gençler daha sonra sessizce dağıldı

Kaynak: İHA