Bakan İşık Soma'daki Maden Kazasını Değerlendirdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu anda tabi olay çok yeni.

En temel öncelik yerin altında kalan madencilerimizden sağ çıkarma imkanımız olan her bir kardeşimizi biran önce sağ çıkarmak bütün öncelik bu" dedi.


TSE 53. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasına ilişkin soruları cevapladı. Maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı dileyen Işık, "Kazaların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Yaşanmaması için de alınması gereken ilave ne tedbir varsa alınması noktasında da üzerimize düşeni yapacağımızı tekrar ifade ediyorum. Tekrar milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Bir ihmal olup olmadığını soran gazeteciye Bakan Işık, "Şu anda tabi olay çok yeni. En temel öncelik yerin altında kalan madencilerimizden sağ çıkarma imkanımız olan her bir kardeşimizi biran önce sağ çıkarmak bütün öncelik bu. Bu öncelik yerine getirildikten sonra diğer konuların hepsi en ince detayına kadar değerlendirilecek. Ama aldığımız ilk bilgilere göre, bu ocak 3 defa sıkı denetlenmiş. Yani en son Mart ayında denetimden geçmiş. Dolayısıyla şu anda ihmal iddiası için daha mutlaka çalışma yapılması gerekir. Dediğim gibi çok ağır üzücü, milletimizi derinden yaralayan bir kaza, dileriz bu son kaza olur maden ocaklarımızda. İnşallah böyle bir acıyı milletimiz bir daha yaşamaz" şeklinde konuştu

İçeride kaç kişinin olduğu yönündeki soruya ise Bakan Işık,"Şu anda bizim kamuoyuna yansıyanların dışında başka bir bilgim yok" dedi.

Kaynak: İHA