'Yaşlılarımıza Evde Bakım Hizmeti' Projesi

Pazaryolu ilçesinde "Yaşlılarımıza Evde Bakım Hizmeti" Projesi uygulanmaya başladı.

Kaymakamlığın gözetiminde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan proje kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ve düzenli bir geliri bulunmayan kadınlara istihdam alanı sağlanırken, yaşlı, yardıma muhtaç, gelir seviyesi düşük, kendi ihtiyaçlarını gideremeyen 27 vatandaşa da evde bakım hizmeti veriliyor.
Kaymakam Ayhan Terzi, yaptığı açıklamada, kentte ikamet eden, sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç olan ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlıların kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan evlerinde temizlik ve gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

Modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışan hizmeti verebilmeyi ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Terzi, "Ayrıca bu projemiz kapsamında ilçe sağlık müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen doktor ve hemşiremiz vatandaşlarımızın evlerine gidip, sağlık kontrollerini yapıyorlar. Sağlık kontrollerimizin sonuçlarına göre, yemeklerini yaparak yaşlılarımızın daha iyi beslenmelerini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA