Yuvasını Dağıtmakla Suçladığı Babasını Öldüren Sanığa Jet Karar

Bursa’da karısıyla arasının bozulmasından sorumlu tuttuğu babasını tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan sanık, jet hızla verilen kararla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yuvasını Dağıtmakla Suçladığı Babasını Öldüren Sanığa Jet Karar
Duruşmada dinlenen sanığın karısı ve kız kardeşi, maktulün kendilerini de taciz ettiğini ileri sürdü

4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “yakın akrabayı öldürmek ve ruhsatsız tabanca bulundurmak” suçlarından müebbet hapsi istenen 22 yaşındaki tutuklu sanık K.K., ilk defa hakim karşısına çıktı. 4 ay önce Altınova Mahallesi Taraklı Sokak’ta meydana gelen olayda, eşiyle ayrılmasından sorumlu tuttuğu 5 çocuk babası 44 yaşındaki Sadettin Kılıç’ı tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan K.K., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Eskiden eşiyle birlikte babasının evinde yaşadıklarını anlatan sanık K.K., “Babam erkek arkadaşlarını eve getirdiği için ben ayrı bir eve çıktım. Evimi de aileme yakın bir yerde tuttum. Babam, anneme, ‘Kadir’e söyle, eşine ait eşyaları toplayıp göndersin, pazara götüreceğim’ demiş. Ayrıca eşime yönelik tacizlerde bulunuyormuş. Ben bunları sonradan öğrendim ve öğrenir öğrenmez ekim ayında babamı korkutmak için evine tabancayla ateş ettim. Babam benden şikayetçi oldu. Olay günü hakkımda açılan davada, şikayetini geri almasını konuşmak için evine gittim. Kapıda beni görür görmez hakaretler etmeye başladı.

Ben de çok sinirlendim. Belimdeki silahı çekip kendisine ateş ettim. Daha sonra teslim oldum. Her şeye rağmen o benim babamdı. Bir anlık öfkeme yenik düştüm, çok pişmanım” dedi.

MÜŞTEKİ ANNE, KOCASINI ÖLDÜREN OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLMADI
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün hayat arkadaşı B.K. ise, sanık olan oğlundan şikayetçi olmadığını ifade ederek, “Kocam oğlumu kapıda görür görmez hakaretler etmeye başladı.

Sanık oğlum, ‘Baba neden duruşmaya gelmedin? Bana para cezası verdiler. Ben senin tek oğlunum. Bunu bana neden yaptın?’ diye sordu. Bunun üzerine maktul, oğluma küfrederek, ‘Senin eşini birlikte kullanalım’ dedi.

Bunun üzerine oğlum da silahını çıkartıp ateşledi ama ondan şikayetçi değilim” diye konuştu.

Mahkeme, sanığın 24 yaşındaki eşi B.K.’yi de şahit olarak dinledi. Ölen kayınpederinin kendisini önce sözlü, daha sonra da bakışlarıyla taciz ettiğini ifade eden B.K., “Kayınpederim benimle birlikte olmak istedi. İlk başta eşime söylemedim. Ama kayınpederimin ısrarlı tavırları sonucu durumu kocama anlattım. Sonra başka eve taşındık. Kayınpederim hakkında 'cinsel taciz' suçlamasıyla savcılığa şikayette bulundum” dedi.

MAKTULÜN KIZI DA BABASININ TACİZİNE MARUZ KALDIĞINI SÖYLEDİ
Mahkemeye şahit olarak çağrılan maktulün kızı E.K'nin, ağabeyi tarafından öldürülen babasının kendisini de taciz ettiğini anlatması ise herkesi şoke etti. Şahit E.K., “Ölen babam beni de taciz etti. Bunu yengeme anlatmıştım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı.

Sanık K.K., “kasten adam öldürmek” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından suçun tahrik altında işlenmiş olması ve sanığın duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezası 15 yıla indirildi. Sanık K.K.’ye ayrıca “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan da 10 ay hapis cezası verildi.

Kaynak: İHA