Muş'ta 'Avrupa Günü' Etkinliği

Muş'ta, Genç Birikim ve Onko-Sev derneklerinin öncülüğünde "Avrupa Günü" etkinliği yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi'ndeki programa Vali Yardımcısı Fatih Demir, Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum amirleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Asya, AK Parti hükümetinin Avrupa Birliği (AB) hususunda önemli mesafeler kat ettiğini dile getirdi.
Türkiye'nin artık ilerlemeden, kalkınmadan, demokrasiden, hukuk ve özgürlüklerden taviz vermesinin ve bu yoldan geriye dönmesinin mümkün olmadığını kaydeden Asya, şöyle dedi:
"Türkiye, tam üyelik yolunda siyasi blokajlardan ön yargılara kadar farklı engellerle karşılaşsa da bu yolda kararlılıkla yürümeye devam etmektedir. Başbakanımız, 2014 yılını AB yılı olarak ilan etmiştir. Hükümetimiz bu seçim atmosferinde dahi demokrasiyi konsolide etmek ve vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini daha da güçlendirmek amacıyla adımlar atmaya devam etmektedir."
Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce ise Avrupa Günü'nün önemine değindi.
Eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında katılımcılara bilgi veren Yüce, amaçlarının AB programları hakkında katılımcıları bilgilendirmek olduğunu anımsattı.
Onko-Sev Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Ömer Yıldız de AB'nin yıllarca süren savaşların, yıkımların ardından farklı halkların milletlerin uyum içinde ortak gelecek için çalışabileceklerini gösteren insanlık tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA