İsparta'da Deredeki Toprak Setin Yıkılması Sonucu Su Baskınları Oluştu

Atabey ilçesinde bir derenin önündeki toprak setin yıkılması sonucu ev ve iş yerlerinde hasar oluştu, tarım alanları su altında kaldı.

İlçenin Altunbay Mahallesi'nde, Kısık Vadisi'nden geçen Akçay Deresi'nde bulunan toprak set, 3 gündür devam eden yağışların da etkisiyle yıkıldı. Serbest kalan su, dere yatağında bulunan 2 iş yeri ve 2 evde su baskınına neden oldu, bazı tarım alanları su altında kaldı. İslamköy'de bulunan bir tavuk çiftliğinde de sel suları nedeniyle 150 tavuk telef oldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Atabey Belediyesi ekipleri, iş makineleri ile bozulan dere yatağında düzenleme çalışma yaptı, ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye etmeye çalıştı.
Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür ilçede yoğun şekilde yağış olduğunu söyledi.

Yağışların etkisiyle derede yoğunluk meydana geldiğini anlatan Atasoy, Çayırmescit mevkisindeki suyu tutan toprak setin yıkılmasıyla sel felaketinin yaşandığını kaydetti.

Sel nedeniyle bazı evlerin, iş yerlerinin ve tarım alanlarının su altında kaldığını, kanalizasyonun da kullanılamaz hale geldiğini bildiren Atasoy, su baskınlarından dolayı yaşanan olumsuzlukları gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA