Herkes Annesine, Eşe Anne İse Oğluna Koştu

Hakkari Yüksekova'da 16 yıl önce şehit olan oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşı ile okul yaptırmasıyla tanınan şehit annesi Eşe Eğerci, "anneler günü" nedeniyle oğlunun mezarını ziyaret ederek dua okudu.

Eşme'nin Konak köyünde yaşayan şehit annesi Eğerci, köy yakınındaki oğlunun mezar taşını öpüp, dua okudu.
Oğlu Mustafa'nın 16 yıl önce Yüksekova'da terör gruplarıyla girdiği silahlı çatışmada şehit olduğunu ve köyde defnedildiğini, her fırsatta mezarını ziyaret ettiğini dile getiren Eğerci, acısının bir an bile hafiflemediğini söyledi.

"Anneler günü" nedeniyle bugün oğlunun mezarını ziyaret ettiğini ifade eden Eğerci şöyle konuştu:
"Anneler gününde herkes annesine gider ben oğluma gidiyorum. Bizim yazımız da böyleymiş; vatan için, millet için, toprak için şehit oldu oğlum. Allahım onu şehitlik mertebesinden düşürmesin. Çok acı, acısı bir an bile dinmedi. Hasta olsa, sair olsa bir damla su verirsin 'neren ağrıyor' dersin. Bizim yazımız da böyleymiş. Fırsat buldukça geliyorum oğlumun yanına. Fatiha okuyorum, dilim döndükçe dua ediyorum. Bunlarla gönlümüzü alıyor gidiyoruz."
Oğlunun askere "şehit olacağını" söyleyerek gittiğini kaydeden anne Eğerci, "Oğlum usta birliğine giderken ben ağlıyordum, yanıma gelerek neden ağladığımı sordu. Bana 'keşke şehit olsam, al bayrağa sarılıp gelsem ne mutlu, her babayiğide nasip olmaz şehitlik' dedi.

Bir ay sonra da şehit haberi geldi. Allah'ım oğlumun dualarını kabul etti çok şükür" diye konuştu.

Oğlunun şehitlik tazminatı ve bağlanan şehitlik maaşına yıllarca dokunmayarak, okul yapımına bağışlayan anne Eğerci, 24 derslikli Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatının devam ettiğini, bir yıl içerisinde tamamlanacağının söylendiğini belirterek, "Dünya gözüyle okulun bittiğini görsem çok mutlu olacağım. İnşallah tez zamanda biter" dedi.

Kaynak: AA