Annelerden Pekdaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi üyeleri Anneler Günü öncesi Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Annelerden Pekdaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Şube Başkanı Ayşegül Maral, kendisi de bir kız annesi olan Başkan Pekdaş’ın her zaman yanında olacaklarını söyledi.


Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi üyeleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı olan Pekdaş’a başarı dileklerini ileten Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayşegül Maral, dernek olarak kadın ve çocuklar yararına proje ürettiklerini ve bu projelerde Konak Belediyesi’nden de destek beklediklerini söyledi.

İşbirliği içerisinde yürütülecek çalışmaları ve sosyal sorumluluk projelerinin görüşüldüğü ziyarette kadın bir belediye başkanıyla çalışacak olmanın sevincini taşıdıklarını ifade eden Maral, “Bir kadın, bir anne olduğunuz için; İzmir’i seven, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir başkan olduğunuz için biz de her zaman yanınızdayız” dedi.

KURSLARA İLGİ YOĞUN
Türk Anneler Derneği üyelerini makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, İzmir’de kadın örgütlerinin çok aktif çalıştığını, özellikle okuma yazma bilmeyen kadınlara eğitim verilmesi konusunda ciddi bir başarının yakalandığını söyledi.

Konak’ta da okuma yazma bilmeyen kadın yurttaş sayısının oldukça fazla olduğuna vurgu yapan Başkan Pekdaş, bu sorunu gidermek adına belediye bünyesinde faaliyet gösteren Semt Merkezleri’nde düzenli olarak kurs açtıklarını, buralara gelen talebin de oldukça yoğun olduğunu ifade etti.

ÖNCELİK ÇOCUKLAR VE GENÇLER
Yeni dönemde Konak’ın kadın çalışmalarında örnek bir model olacağını belirten Başkan Pekdaş, sadece kadınları değil çocukları hedef alan bir yöntem geliştireceklerini belirterek şöyle konuştu:“Kadınlara kendilerini geliştirecek alanlar açarken özellikle çocuklar ve gençler üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Enerjimizi çocuklara, gençlere harcayalım. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün hizmete başlamasıyla birlikte, kadın ve çocuklarla ilgili faaliyetler yerine getirilecek. İlgili sivil toplum kuruluşlarıyla da bağlantı içinde olunacak. Bu süreç içinde daha çok birlikte olacağız. ”
ŞENEL AKSU PARKI YENİLENİYOR
Türk Anneler Derneği üyelerine belediye meclisinden onay alan ve kuruluş hazırlıklarında sona gelinen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş, kurulacak yeni müdürlüğün kadın ve aile konularında çalışma yapan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir çalışma yürüteceğini belirtti.

Ziyarette derneğin kurucu Başkanı Şenel Aksu anısına yapılan ve Gültepe’de yer alan Şenel Aksu Parkı’na yönelik sürdürülen iyileştirme çalışmalarına da değinen Pekdaş, parka 230 metre uzunluğunda bir koşu pisti ve spor aletleri kazandıracaklarını belirtti.

Kaynak: İHA