Ak Parti’li Milletvekili Çelebi Açıklaması

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay'ın 146'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na gösterdiği tepkinin Ağrı halkı tarafından doğru karşılandığını söyledi.

Ak Parti’li Milletvekili Çelebi Açıklaması

Seçim çalışmaları sebebi ile Ağrı’nın Leylek Pınar Mahallesi’nde ev ziyaretleri yapan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Feyzioğlu’na Ağrı Dağı kadar tepkili olduğunu belirterek, “Herkesin bir siyasi görüşü olabilir. Ancak bu siyasi görüşün temsil edileceği yer siyasi partilerdir. Eğer ki Feyzioğlu eleştiren bir makamda olacak ise önümüzde genel seçimler var. Buyursun kendi siyasi çizgisine yakın bir partiden aday olsun” dedi.

Feyzioğlu’nun Van depremi ile ilgili konuşmalarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Çelebi, “Feyzioğlu’nun Van depremi ile ilgili söylediği sözlerin hiçbirinin gerçekliği yok. Ben Plan ve Bütçe Komisyon üyesiyim. Van depreminden sonra Van ile ilgili her bakanlığımız kendi alanı ile ilgili birçok yatırım gerçekleştirdi. Depremin ardından başta Sayın Başbakanımız olmak üzere çok sayıda bakanımız ve milletvekillerimiz Van’daydı ve sürekli Vanlı kardeşlerimizin yanında olduk. Feyzioğlu, Van iline kaç defa gitti acaba. Depremden yıllar sonra Vanlı kardeşlerimizi sahiplenme duygusu nasıl bir senaryonun ürünüdür. Hükümet olarak Van ilinde 75 bin çadır dağıttık. 30 bin konteynerda 175 bin vatandaşımızın barınma problemini çözdük. Son olarak da vatandaşlarımızı 1 yıl gibi kısa bir sürede kalıcı konutlarına yerleştirdik. Depremin 39. gününde Van’da 10 bin 461, Erciş’te 4 bin 880 olmak üzere 15 bin 341 konutun temelini attık. Depremin birinci yıl dönümünde 15 bin 341 konutu tamamlayarak, vatandaşlarımıza teslim ettik. Bugüne kadar 23 bin 686 konut ve 2 bin 387 ahırın inşası tamamlanmış, ayrıca bin 525 konutun onarım ve güçlendirilmesi gerçekleştirilmiştir. Van depremleri sonrasında hükümetimizce 5 milyar TL’nin üzerinde harcama yapılmıştır. Bu rakamlar gerçek ve ortadadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA