Güvenlik Kamerasının Bilgisayarını Da Çaldılar

Konya'da hırsızlar, kapı kilitlerini kırarak girdikleri iş yerinden, çelik kasa ile güvenlik kamerasının kayıt yaptığı bilgisayarı çaldı.

Merkez Selçuklu ilçesindeki Motorlu Taşıtlar Sanayi Sitesi'nde, Enis Kaymaz'a ait hurda alım satımının yapıldığı iş yerine gelen hırsızlar, kapı kilitlerini kırarak içeriye girdi.
Çelik kasa ve bakır kabloları çalan hırsızlar, güvenlik kameralarını fark edince, görüntülerin kaydedildiği bilgisayarı da çaldı. Yakındaki başka bir iş yerinin güvenlik kameralarına yakalanan şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Sanayi sitesinin güvenlik görevlilerinin ihbarıyla olay yerine geldiğini belirten iş yeri sahibi Enis Kaymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, para kasası ve bakır kabloları alan hırsızların, güvenlik kamerası görüntülerinin kaydedildiği bilgisayarı da çaldığını söyledi.

Kaymaz, maddi zararının 4-5 bin lira civarında olduğunu belirtti.

Güvenlik uzmanı Mustafa Akat, bu tür olayların önüne geçmek için kayıt cihazlarının iyi gizlenmesi gerektiğini dile getirdi. Mustafa Akat ayrıca, kurulacak bir alarm sistemiyle de iş yerine hırsız girdiği anda ilgili kişinin cep telefonuna bilgi ulaştığını anlattı.
Yakındaki başka bir iş yerinin güvenlik kameralarına takılan şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Kaynak: AA