Fatsa Tapu Müdürü’nden Uyarılar

Fatsa Tapu Müdürü Erdoğan Atik, tapu işlemleri ve güncellemeler gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.


Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla sistemde bazı değişiklikler olduğunu kaydeden Erdoğan Atik, işlemlerin zaman kaybına yol açmaması için vatandaşı uyardı.
Özellikle yeşil kart, çiftçi kayıt sistemi gibi konularda TC numarası ve kimlik bilgilerinin güncellendiğini belirten Erdoğan, bu konuda Tasfiye Kurulu’ndan gelen bilgileri esas aldıklarını söyledi.

Elde edilen bilgileri başta belediyeler olmak üzere ilgili kurumlarla paylaştıklarını ifade eden Erdoğan, “Fındıkta yaşanan don hadisesinden sonra Doğrudan Gelir Desteği işlemleri öne alındı. Mayıs ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Bu bize ek yük getirdi. Şimdiye kadar intikal işlemlerini yapmayan vatandaşlarımızın intikallerini yapıyoruz. Geçen sene Fatsa’ya bağlı 26 köyde yenileme kadastrosu yapılmıştı. Onları da yeniden doğrudan gelir sistemine kaydettik. Çünkü değişen ada-parsel numaraları oldu. Bu yoğunluk Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek” dedi

“HER TÜRLÜ BİLGİYİ VERİYORUZ”
Erdoğan Atik, açıklamasına şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz şudur: Bizim iki internet adresimiz vatandaşlarımızın hizmetindedir. Tapu Kadastro 10. Bölge’nin internet sitesinden baktıkları zaman bu iki adres numarasını göreceklerdir. Bilhassa tapudaki danışma birimine yapılacak işlemlerle ilgili nelerin lazım olacağını sorup öğrensinler. Eksik belgeleri varsa bile dışarıdan başkalarına sormalarına gerek yok. Çünkü vatandaş dışarıdan aldığı bilgilerle çok defa yanlış yönlendiriliyor. Ya da evrak hazırlayan kişiye belli miktarda ücret ödeniyor. Bu aynı zamanda haksız bir kazançtır. Buyursunlar, gelsinler. Bizim ön başvuru sisteminde sadece danışmada iki memurumuz var. Vatandaşın güncel sorularını cevaplamak için bekliyorlar. Hem yapılacak işlemlerle ilgili, hem de sözlü bilgi alabilirler.”

“VATANDAŞIN DA, MEMURUN DA ZAMANI DEĞERLİ”
Atik, sözlerine şöyle tamamladı: “Bu konuda ikinci husus da şudur: Vatandaşın zamanına önem veriyoruz. Zaman kaybı yaşamasınlar diye her şeyi elektronik ortamda yapıyoruz. Bir sefer yaptığı başvurudan sonra, ikinci kez geldiğinde imzasını atıp, tapusunu alıp gidebiliyor. Mesela harç yatırma işlemini SMS’le yapıyoruz. Bu anlamda bizzat banka görevlilerine parayı nasıl yatıracaklarını sorsunlar. Vatandaş en sağlıklı, en doğru bilgiyi ancak devletin kurumuna gelerek, tapu dairesinden alabilir. Aksi takdirde yanlış bilgilendirme yaşanıyor. Evraklar eksik düzenleniyor. Hem memurun zamanı kayboluyor, hem de vatandaşın canı sıkılıyor. Vatandaşlardan daha bilinçli olmalarını bekliyoruz. Zaten biz gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz.”
Kaynak: İHA