Chp’li Ensar Öğüt’ten Seçim Takvimi İçin Kanun Teklifi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kış şartları nedeniyle doğuda insanların oy kullanamadığını söyleyerek, Meclis’e seçim tarihleriyle ilgili yeni bir kanun teklifi sundu.


TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, toplantı salonuna kurulan projeksiyon cihazından 30 Mart seçimlerinde yurtta kar yağışı nedeniyle yolları kapanan illeri ve Ardahan-Şavşat arasındaki yolun kar nedeniyle kapalı olduğunu gösteren bir video izleten Ensar Öğüt, insanların bu nedenle oy kullanamadıklarını, kar yağışı nedeniyle doğuda batıya oranla daha az oy kullanıldığına dikkat çekti. “Bir kanun teklifi hazırladım, bundan sonra yerel seçimler 5 yılda bir olsun ama Şubat’ın birinci haftasında seçim takvimi başlasın, Mayıs’ın ilk haftasında seçimler olsun” diyen Öğüt, vatandaşların özgür iradelerini sandığa yansıtamadıkları için böyle bir teklif hazırladığını belirtti.

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıda bir güvenlik zafiyeti olup olmadığı yönündeki soruya ise “Güvenlik zafiyeti var” yanıtını veren Öğüt, Salı günleri de Meclis’e girenlerden referans istenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Kaynak: İHA