Moskova'daki Nükleer Mühendislik Eğitimi Fırsatı

Akkuyu NGS AŞ tarafından iş garantili ve burslu eğitim almaları için Moskova MEPhI Üniversitesi'ne gönderilecek öğrencilerin seçimi için yapılacak sınav başvuruları 11 Nisan'da sona erecek.

Akkuyu NGS AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki üniversitelerin fen-edebiyat ve mühendislik fakültelerinin, fizik veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan Türk vatandaşı öğrenciler arasından yazılı ve sözlü sınav yapılarak 100 öğrenci seçilecek.
Sınav için başvurular, cuma gününe kadar https://www.akkunpp.com internet adresinde yer alan form doldurularak yapılacak. 100 öğrencilik kontenjan için başvuru sayısının 4 bin 500'ü aştığı sınava, üniversiteye yerleştirilmeye esas giriş puanı dikkate alınarak belirlenecek 600 kişi çağrılacak.
19 Nisan'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yapılacak yazılı sınavda en yüksek puandan başlayarak yapılacak değerlendirme sonucunda ilk 300'e girerek başarılı olan ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile sözlü sınavın yeri, tarihi ve saati internet sitesinden duyurulacak.
Rusya Federasyonu'nda eğitime katılma hakkı kazanan öğrenciler, lisans eğitim programı (1 yıl hazırlık + 4 yıl lisans eğitimi) veya uzmanlık eğitim programı (1 yıl hazırlık + 5,5 yıl uzmanlık eğitimi) görecek. Lisans eğitim programını bitiren öğrenciler, başarı durumlarına ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli kadro listesine göre 2 yıllık yüksek lisans programına devam edebilecek.
Rusya'daki eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, bu ülkedeki nükleer güç santrallerinde staj eğitiminin ardından Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde istihdam edilecek.
Kaynak: AA