Lösev'in 'İyilikler Tırı' Afyonkarahisar'da

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın lösemili ailelere yardım dağıtan "iyilikler tırı" Afyonkarahisar'a ulaştı.

"Anadolu'ya tır dolusu LÖSEV yardımı" projesi kapsamında Anıtpark önüne park eden tır, vakfa kayıtlı ailelere gıdadan giyime, kırtasiyeden oyuncağa kadar çeşitli yardımlarda bulundu.
LÖSEV Halk ve İlişkiler Biriminde çalışan Can Öney, şunları kaydetti:
''LÖSEV tırı uluslararası bir projeyle alınmış bir tır. Türkiye çapındaki bütün bize kayıtlı olan ailelere yardımlarını dağıtmak üzere yollarda olan bir tırımız. Bugünde Afyonkarahisar'da bulunuyoruz. Afyonkarahisar'da ki 82 aileye yardımlarımızı ileteceğiz. Bu yardımlar ayakkabılar, kıyafetler ve çocuklar için oyuncaklar bunun yanı sıra kuru gıdalar tırımızın içinde bulunuyor. Bize kayıtlı olan aileleri buraya çağırıyoruz hiçbir ücret ödemeden görmüş olduğunuz yerden istediklerini alabiliyorlar. Aslında 81 ili dolaşmış bulunuyoruz. Afyonkarahisar'a ikinci gelişimiz.''
Tırdaki yardım malzemelerinin gönüllülerinin desteğiyle sağlandığını ve Ankara'daki Lösemeli Çocuklar Köyü'nden yüklendiğini ifade eden Öney, ''Görmüş olduğunuz her şey bağışlar sayesinde gerçekleşiyor. Bağışlar bize geliyor bizlerde tırımıza yükleyerek ailelerimize bu bağışları iletiyoruz. Aracı olarak ailelerimizi mutlu etmekten dolayı çok mutluyuz'' diye konuştu.


Kaynak: AA