Kılıçdaroğlu saldırı sonrası grup toplantısında konuştu

CHP Grup Salonu girişinde yumruklu saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu saldırı sonrası grup toplantısında konuştu
Saldırının ardından odasına giden Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre sonra salona geldi.

Kılıçdaroğlu, partililer tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılandı.

Saldırıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu, " Herkesi sükunete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü’ye de taşlar atıldı, kafası yarıldı, saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz. Baskılar şiddet bunlar bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmemiş gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak biz geri adım atacağız, asla atmayacağız, inançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonuçlarına ilişkin, "Biz oy artışımızdan sevinemedik. Daha büyük bir beklenti içindeydik. Hedefimiz neydi? En azından beklentilerimizi karşılamaktı. Bizim şikayet etmek gibi, faturayı halka çıkarmak gibi bir lüksümüz yok. Dönüp kendimizi bakacağız, neden beklentilerimizi gerçekleştiremedik. Bunun üzerinde çalışacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

'Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Baskılar şiddet bunlar bizi engelleyemez. Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz biz. Biri yumruk attı diye geri adım atmayız. Öncelikle ben yerel seçimler dolayısıyla 3 kesime teşekkürlerimi sunuyorum. Birincisi sandığa gidip oy kullanan bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Yüksek bir katılım oldu. İkincisi geçlere. Ankara seçimlerinden sonra bir şaibe algısı çok net bir şekilde toplumun gündemindeydi. Bine yakın genç Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine geldi. Aynı zamanda bu seçimlerde ilk kez 2 buçuk milyon gencin oy kullanma hakkı vardı. Bine yakın genci Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinde görünce gururlandım. Üçüncü teşekkürüm kadınlara. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kadınlar gerçekten olağanüstü bir çaba harcadılar.

Onlara da yürekten teşekkür ediyorum. Olası bir baskı yönetiminin kendilerine daha ağır bir fatura çıkaracaklarının bilincindeydiler. Bugün gazetelerde Bingöl'den Adalet ve Kalkınma Partisi'nden seçilen bir kadın başkan yardımcısı olmak ister. Ama ona vermezler. Bu kadın diyor ki; gece gündüz 24 saat kapı kapı dolaşıp çalışma yapacağız sonra bize dinen ve örfen çalışma yapamayacağımız söylenecek. Bunu kabul edemem diyor. Yürekten selamlıyorum kendisini. Kadın çalışıyor mu çalışmıyor mu gitsinler Karadeniz'e baksınlar. Kadın siyasette de hayatın her alanında da olacak. Bu seçimler çağdaş bir demokraside olması gereken seçimlerden farklıydı. Biz devletle mücadele eden bir seçim gerçekleştirdik. Anadolu Ajansı'nın genel müdürü bile iktidar partisine servis yapıyordu. Oysa o bütün dünyaya bilgi vermesi lazımdı. Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimidir bu seçimler.''