Faslı Heyet Kto'yu Ziyaret Etti

Rashidiya Milletvekili El Alaoui El Mehdi, Rashidiya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zaim Abdelaziz oluşan Faslı heyet, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk'ü ziyaret etti.

Öztürk, KTO'da gerçekleşen ziyarette, İslam ülkelerinin birbirleri ile ticaretlerini geliştirmelerinin önemli olduğunu söyledi.
Müslüman ülkelerin toplam ticaretleri içerisinde yüzde 18'lik kısmını kendi aralarında yaptığına vurgu yapan Öztürk, "İslam ülkelerinin birbirleri ile ticaretini yetersiz görmekteyiz. ABD, Avrupa Birliği ve Asya-Pasifik bölgesi gelecekte dünya ticaretinin yüzde 72'sini kendi aralarında yapacak. Bu durumda Müslüman ülkelerin birbirileri ile olan ticari ilişkilerini artırmaları bir zorunluluktur. İslam ülkeleri olarak gelecekte ya beraber güçlü olacağız ya da beraber zayıf olacağız. İslam ülkelerinin ihracatında ilk üç ülke arasında Müslüman ülke olmadığı müddetçe gelecekte zayıf olmaya mahkumuz" diye konuştu.
Rashidiya Milletvekili El Alaoui El Mehdi ise Türkiye'nin sağladığı istikrar ve güven ortamının İslam ülkelerine örnek olduğunu aktardı.
Türkiye ile ekonomik işbirliğini daha iyi seviyelere getirmek istediklerini anlatan El Mehdi, "Türkiye programımızda Konya'yı da görme fırsatımız oldu. Bu tanışma vesilesi ile ileride Konya ile daha fazla işbirliği içerisinde olabileceğimizi gördük" dedi.

 
Kaynak: AA