- 'Sürgündeki Kürt Parlamentosu' Davası Sanığı Bucak, İstanbul'a Geldi

"Sürgündeki Kürt Parlamentosu'' ile ''Kürdistan Ulusal Kongresi''nin oluşumunda yer alan 31 kişinin "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılandığı davada, haklarında verilen "tutuklanmama güvencesi"nin ardından, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade veren Yusuf Serhat Bucak, İstanbul'a geldi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a gelen Yusuf Serhat Bucak, eşi Şefika, oğlu Faik ve yakınları tarafından Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.
Gazetecilere konuşan Yusuf Serhat Bucak, 22 yıl aradan sonra ülkesine buruk bir şekilde geldiğini söyledi.

- "İnsanlar daha mutlu yaşayacak"
Birçok arkadaşının toprağın altında olduğunu ifade eden Bucak, "Her şeye rağmen umutluyum. İnşallah umut ediyorum ki bundan böyle Türkiye demokratik bir ülke olacak. Kürtler kendi ulusal, demokratik haklarına sahip olacaklar. İnsanlar daha mutlu yaşayacak" diye konuştu.

"Ömrümün bundan sonraki kısmını Türkiye'de demokrasinin, barışın, özgürlüğün oluşması için harcayacağım" diyen Bucak, bir gazetecinin, "Yıllar sonra İstanbul'a geldiniz. İlk önce neler yapacaksınız?" sorusunu şöyle cevapladı:
"Ben 5-6 gün burada dostlarımı, hemşehrilerimi, kardeşlerimi göreceğim. Ondan sonra topraklarıma döneceğim. Diyarbakır'a gideceğim. Oradan Siverek'e gideceğim. Ben, annemi 10 yıl önce kaybettim. Bana hep diyordu ki; 'Beni mezara sen koyacaksın'. Koyamadım onu. Tabi bir sürü anneleri mezara kendi ellerimizle koyamadık. Onları ziyaret edeceğim."
Bucak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Türkiye'de barış içinde kutlanması dileğinde bulundu.
Kaynak: AA