Sivas’ta Afgan Polislerinin Eğitiminde 4. Dönem Başladı

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören Afgan polis adaylarına yönelik 4’üncü dönem eğitim programı başladı.

Sivas’ta Afgan Polislerinin Eğitiminde 4. Dönem Başladı

Afganistan polisinin eğitilmesi kapsamında Afgan polis adaylarına yönelik Sivas PMYO’da düzenlenen eğitim programları kapsamında 4’üncü dönem eğitim programı düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve Türk-Afgan ulusal marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşan Sivas PMYO Müdürü Rüstem Temel, “Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'muzda 2011 yılında başlatılan ayrıca Nato ve Japonya’nın finansman ve eğitici desteğinde bulunduğu proje kapsamında Afganistan polis teşkilatının ihtiyaç duyduğu nitelikli polis adayları yetiştirilmektedir. Okulumuzdan bugüne kadar bin 552 Afgan polisi mezun olmuştur. Dost ve kardeş ülke Afganistan’ın barış huzura kavuşması bu çerçevede Afgan ulusal polisinin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine yönelik olarak emniyet teşkilatımızın seçkin ve deneyimli eğiticilerinin destek ve katkılarıyla uygulanmakta olan uluslar arası eğitim programı başta Afganistan makamları olmak üzere projenin tarafları ile ilgili uluslar arası kuruluşlarca takdirle karşılanmaktadır” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Kemal Yüzgüleç ise, “Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugünde ayrım gözetmeksizin dünyada huzurun ve barışın sağlanması ve kalıcı hale getirilmesi için elinden gelen gayreti samimiyetle göstermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’müzde bu anlayışla pek çok ülkeyle uluslar arası işbirliği faaliyeti yürütmektedir. Temel polis eğitimleri ve hizmet içi eğitimleri gibi bilgi ve tecrübe paylaşımı gibi faaliyetlerin yanı sıra operasyonel iş birliği faaliyetlerini kapsayan faaliyetlerle küresel güvenlik ve suçla mücadeleye mütevazi bir katkı sunduğumuzu ümit ediyoruz” diye konuştu.

6 ay sürecek olan 4’üncü dönem Afgan ulusal polis eğitimi 499 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek. Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Japonya ve ABD ülkelerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA