Kocasinan Kaymakamlığı'ndan Muhtarları Bilgilendirme Toplantısı

Kocasinan Kaymakamlığı tarafından Kocasinan İlçesindeki mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kocasinan Kaymakamlığı'ndan Muhtarları Bilgilendirme Toplantısı

Toplantıya Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, ilçe müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Ali Candan, "Son mahalli idareler seçimlerinde yeni seçilen veya yeniden seçilen bütün mahalle muhtarlarımıza hayırlı olsun temennilerimle görevlerinde başarılar diliyorum. Ben, buradan Muhtarlarımıza kaymakamlık olarak, ilçe müdürlüklerimiz olarak kapımızın her zaman açık olduğunun bilinmesini isterim. Son seçimlerle birlikte 25 köyümüz de mahalle statüsüne kavuştu. Buna vatandaşın alışması biraz süre alabilir. Eski alışkanlıklarla her şeyi yine sizden bekleyebilirler. Artık bütçe imkanı yok. Bundan sonra bu mahallelerimizde hizmetler belediye aracılığıyla yürütülecek. Sizler bir köprü vazifesi göreceksiniz. Yasalarımızda mahalle muhtarlarına verilen bazı yetki ve sorumluluklar bulunmaktadır. Burada ilgili daire amirlerimiz kendi konuları ile ilgili olarak sunularını yapacaklar, bilgilerimizi hep birlikte tazeleyeceğiz. Sizlerin de sormak istedikleriniz veya sorunlarınızla ilgili bilgi verecekler. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden ve Barodan görevlendirilen yetkililer de sunularını yapacaklar. Toplantımızın hayırlı olması dileğiyle teşekkür ediyorum” dedi.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan’ın konuşmasının ardından ilçe milli eğitim müdürü tarafından, kız çocuklarının eğitiminin önemi ve eğitime katılımları konusunda yapılabilecekler ve mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi konularında brifing verildi.

Düzenlenen toplantı, İlçe Müftüsü Yahya Çankaya'nın İslam dininin kız çocuklara, kızların eğitime bakışı ve Müftülük ile Muhtarlıkların bu konudaki koordinasyonu hakkında bilgi vermesi ile devam etti.

Toplantı, baro temsilcileri Av.Emel Elmas Okur, Av. Feyza Koçer Eladı tarafından kadının insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve bununla mücadele mekanizmaları bilgisi, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, erken yaşta evliliklere ilişkin Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu başta olmak üzere ulusal mevzuat hakkında mahalle muhtarları ve katılımcıların bilgilendirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA