Kırklareli Müftü Yardımcısı Bıyık Açıklaması

Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, "Büyüklerimize sesleniyorum, getirin bu idamı. En azından bu çocuk katliamları için getirin" dedi.

Bıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de küçük bir çocuğu olduğunu ve son zamanlarda artan olayların kendisini de kaygılandırdığını söyledi.

Toplumsal konularda herkesin daha hassas olması gerektiğini belirten Bıyık, "Büyüklerimize sesleniyorum, getirin bu idamı. En azından bu çocuk katliamları için getirin" diye konuştu.

Bıyık, ilahiyatla ilgilenen yetkililerin dini konularda bilgi verdiğini ancak toplumsal konuların çok fazla işlenmediğini, gündeme getirilmediğini öne sürdü.
"Bananecilik, toplumun geneline yayıldığı zaman Allah korusun belalar felaketler gelir. Bananecilik çok kötü bir şeydir" diyen Küpeli, hiç kimsenin, "Bana bir şey olmaz" dememesi ve gereken konularda tepki göstermesi gerektiğine dikkati çekti.

- "Kampanya başlatıyorum"

Bıyık, vatandaşların bu tür cinayetleri işleyenler için imza toplayarak idam cezasının geri getirilmesini isteyeceğini, bir baba ve din adamı olarak çocukların geleceği için kampanya başlattığını söyledi.

Kısa süre önce de Kırklareli'de bir çocuğun öldürüldüğünü anımsatan Bıyık, şöyle devam etti:
"4 gün onu aradık polisle. Ağladım. Babayım ben. Taş değiliz ki biz. Bunlara tedbir alınsın. Toplumsal fecaat büyürse daha kötü sonuçlara gider. Neticede ne için bu insanlar pervasız. 'Nasıl olsa 3 gün yatarım, 5 gün sonra çıkarım' mantalitesi var bu canilerde. Örnekleri var. Aftan yararlanarak çıkıyorlar, aynı gün, ertesi günü benzeri katliamları yapıyor, cinayetini işliyorlar. Bunlara 'dur' denilmesi lazım. Buna bir çözüm bulsunlar."
Kaynak: AA