İstihdamın Önündeki Engeller Tartışıldı

İş-Kur Niğde İl Müdürü Mustafa Toköz, Vali Yardımcısı H.

İstihdamın Önündeki Engeller Tartışıldı
İbrahim Türkoğlu başkanlığında yapılan Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan toplantısında istihdamın önündeki engellerin, İŞKUR, işveren ve iş arayan penceresinden olmak üzere 3 alt başlıkta analiz edilerek, ayrı ayrı tartışıldığını söyledi.


İş-Kur Niğde İl Müdürü Mustafa Toköz, Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan toplantılarının ikincisini gerçekleştirdiklerini belirtirken, toplantının önemli bir maddesinin de 12 Mayıs-27 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan "2014 Yılı İl Düzeyinde İşgücü Piyasası Talep Araştırması" olarak belirlendiğini söyledi.

Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan toplantılarının ikincisi geçtiğimiz Salı günü Valilik toplantı salonunda saat 14: 00’ da Vali Yardımcısı H. İbrahim Türkoğlu'nun başkanlığında yapıldı.

Toplantıda ilk olarak Ocak 2014'den bu yana İş-Kur Niğde İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen aktif ve pasif işgücü faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

İkinci olarak ise kurumun aktif işgücü faaliyetlerinden olan ve kuruma kayıtlı işsizlerin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak mesleki deneyim kazandıkları "İşbaşı Eğitim Programı" hakkında kurul üyeleri detaylı bilgi verdi. Toplantıda bunların yanı sıra ilimizde uygulanmakta olan "Toplum Yararına Programları" hakkındaki yeni düzenlemelerle ilgili kurul üyelerine bilgiler sunulduğunu dile getiren Toköz; “1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren uygulanacak olan Toplum Yararına Programlarında öncelikli durumlar şu şekilde ifade edildi. Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar öncelikli yararlanıcılar olarak sunulmaktadır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının diğer önemli bir gündemi ise 12 Mayıs-27 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘2014 Yılı İl Düzeyinde İşgücü Piyasası Talep Araştırması’ olarak belirlendi. İşgücü Piyasası Talep Araştırmasının (İPA) amacı, yöntemi, kapsamı ve önemi hakkında kurul üyelerine bilgiler sunuldu. İşgücü piyasasının derinlemesine analiz edileceği İPA çalışması konusunda kurul üyelerinde aktif destek istendi. Toplantının sonunda ise ilimiz düzeyinde istihdamın önündeki engeller tartışmaya açıldı. İstihdamın önündeki engeller, İŞKUR penceresinden, İşveren penceresinden ve iş arayan penceresinden 3 alt kırınıma ayrılarak analiz edildi ve engeller ayrı ayrı tartışıldı” dedi.

Kaynak: İHA