Erzurum'daki 'Paleriuam' Alışveriş Merkezi Açıldı

Erzurum'da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptırdığı "Palerium" alışveriş merkezi, törenle açıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 4 yıl süren çalışmanın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde yaptırılan ve özel bir şirkete kiralanan alışveriş merkezinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende Erzincan Mehteran Takımı gösteri yaptı.
Törende konuşan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, alışveriş merkezinin 2009 yılında yapılan ihalesinden sonra 4 yıllık bir inşaat çalışması gerçekleştirildiğini söyledi.

Erzurum Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 il olduğunu ve bu illerde kiraya verdikleri bini aşkın yerden elde ettikleri yıllık gelir kadarını bu iş merkezinden alacaklarını kaydeden Ertem, "Yapılan yatırımın hem vakıflar açısından, hem de Erzurum açısından ne kadar yerinde bir yatırım olduğunu göstermek açısından bu çok önemli bir göstergedir" dedi.

Bir taraftan gelir elde ederken, diğer taraftan da yatırımlar gerçekleştirdiklerini anımsatan Ertem, şöyle devam etti:
"Erzurum'da devam eden 8 restorasyonumuz var. Bunlardan en önemlisi 3 yıldır devam eden Çifte Minareli Medresedir. İnşallah bu sene sonuna kadar onunda restorasyonunu tamamlayacağız ve hizmete açacağız. Bu restorasyonları gerçekleştirebilmek için bizim, mutlaka ama mutlaka gelir elde etmemiz gerekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hazineden en ufak bir gelir katkısı yoktur. Hiçbir kuruş katkı almamaktadır. Tamamen kendi gelirleriyle giderlerini karşılamaktadır. O nedenle yapacağımız yatırımların mutlaka çok rantabıl olması lazım. Kuruma gelir getirecek mahiyette ve mutlaka seçici olması lazım. Buranın da bu yatırımlardan biri olduğunu düşünüyorum."
Vali Ahmet Altıparmak ise alışveriş merkezlerin dostu olmadığını ve karşı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Ama çağın, yaşamın, Erzurum'un bölge olmasının ve Erzurum'un kış memleketi olmasının getirdiği kaçınılmaz birtakım şeyler var. Önüne geçemeyeceğiniz şekilde mahallemizin bakkalı, önce markete karşı savaştı. Kazanılamayacak bir mücadeleydi, kaybetti ve marketler yerini aldı. Marketlerin yerini de şimdi alışveriş merkezleri aldı. Dolayısıyla karşı olsak bile özünde, bu mücadele başarılı olacak bir mücadele değil. Dolayısıyla bu mücadelede yerli esnaf olarak bizde 'nasıl payımızı alırız' diye mücadele etmemiz ve burada yer almaya bakmamız lazımdı."
Konuşmaların ardından alışveriş merkezinin açılış kurdelası Ertem ve Altıparmak tarafından kesildi.
Program, keman virtüözü Canan Leslie Anderson'un verdiği konser ve kokteylle sona erdi.
Kaynak: AA