Burdur Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Burdur Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı''nın açılışının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapılacağını bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, fuarın kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin katkı ve destekleriyle Türkiye ve dünyanın önde gelen hayvancılık ve süt endüstrisi firmalarının katılımıyla 14-17 Mayıs tarihlerinde düzenleneceğini kaydetti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek fuara yaklaşık 200 firma ve 40 markanın katılımının beklendiğini belirten Özçelik, "2015 yılında uluslararası statüye kavuşması beklenen fuarımız Anadolu'da yapılan en büyük hayvancılık fuarı olmaya namzettir. Ancak bu fuarın arzu edilen seviyeye gelebilmesi için başta Burdur firmalarının tamamının katılımı ve desteğine ihtiyaç vardır" dedi.

Fuarın açılışının Dünya Çiftçiler Günü'nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapılacağını bildiren Özçelik, fuarda Burdur'da "Akıllı Süt Tankı Sterilizasyon Cihazı''nın tanıtımının yapılacağı bir de panelin düzenleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA