Kuaförlerden Kdv Oranı ve Odaya Tepki

Eskişehirli bazı kuaförler yüzde 18 olan Katma Değer Vergisi’nin (KDV) düşmesi istemi ile bir günlük saç kesmeme eylemi yaptı.

Kuaförlerden Kdv Oranı ve Odaya Tepki

Yediler Parkı girişinde yere makas bırakarak eylem yapan kuaförler adına konuşan Gürdal Sarıkaya, berberler ve kuaförler olarak en büyük sıkıntılarının KDV olduğunu, lokantalar, konfeksiyonlar, kuyumcuların KDV’sinin sıfır, kendilerinde yüzde 18 olduğunu söyledi.

KDV, kira, personel maaşları, sigortalar, malzeme derken ellerinde para kalmadığını ifade eden Sarıkaya, "Karın tokluğuna çalışıyoruz. Bir sıkıntımız daha iş güvencesi ve doktor. Yıllardır iş yapan ölümcül ve kalıcı hiçbir hastalığı olmadı. Bizi uzman doktor sorumluluğundan muaf tutulmak istiyoruz” dedi.

KDV’nin düşmesini istediklerini kaydeden Gürdal Sarıkaya, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Biz hiç kimseye karşı eylem yapmıyoruz. Kendi haklarımızı kollamak için yaptığımız bir eylemdir. Konfederasyon başkanımızı desteği için teşekkür ediyoruz. Oda başkanımızdan da bu eylemi desteklemesini isterdik. Sayın Başkanımızla görüşmek istedik, kabul etmedi.”
Açıklama sonrası kuaförler kendilerine destek olmayan oda yönetimine tepkilerini göstermek için odanın önüne giderek alkışla protesto etti. Kuaförler daha sonra Adalara kadar slogan atarak yürüdü.
Kaynak: İHA