Hırsızlık Şüphelilerinin Aracı Kapanla Durdurulabildi

Çorum'da üç ayrı iş yerinden 55 bin lira değerinde sigara ve alkollü içecek çaldıkları iddia edilen şüphelileri takibe alan polis, zanlıların aracını kapanla durdurabildi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir iş yerinden hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, iş yeri sahibinin çok miktarda sigara ve alkollü içkisinin çalındığını belirtmesi üzerine çevrede araştırma yaptı. Görgü tanıkları ile bazı binaların güvenlik kamerası kayıtlarından, zanlıların siyah renkli bir kamyonetle kaçtıklarını tespit eden ekipler, diğer ekiplerden de söz konusu araçla ilgili duyarlı olmasını istedi.
Kısa süre sonra şüphelilerin içinde bulunduğu aracın il merkezinde görülmesi üzerine kamyoneti takibe alan düvenlik güçleri, aracın Çorum-Ankara karayoluna çıkması üzerine, organize sanayi bölgesi çıkışında uygulama noktası oluşturdu. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonunda şüphelilerin aracı, ekiplerin yola serdiği kapan sayesinde lastikleri patlatılarak durdurulabildi.
Araçtaki Barış Tekin A. (26), Evrim A. (25), Bahadır B. (22) ve M.C.D. (17), gözaltına alındı.
Yetkililer, şüphelilerin kovalamaca esnasında araçta bulunan çalıntı malzemeleri araçtan attıklarının gözlemlendiğini belirtti.

Yapılan değerlendirmede, Bahçelievler Mahallesi'ndeki marketten 20 bin lira değerinde içki ve sigara çalındığının belirlendiği, Yavruturna ve Gülabibey mahallelerindeki iki marketten 35 bin lira değerinde sigara ve alkollü içecek hırsızlığı olayının zanlılarının da aynı kişiler olduğunun tespit edildiği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Kaynak: AA