Evlilik Çağındaki Kızlara Ücretsiz Çeyiz Bohçası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yıl boyunca düzenlediği el işi kurslarında hazırlanan çeyiz bohçaları, maddi durumu iyi olmayan evlilik çağındaki 123 kıza hediye edildi.

Yıl boşunca devam eden Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarına (KO-MEK) katılan kursiyerler, mefruşat, iğne oyası ve dekoratif el sanatları alanında hünerlerini sergiledi.
Kursiyerlerin hazırladığı tülbent, havlu, seccade, patik, yastık kılıfı, masa ve yatak örtüsü ile dekoratif el ürünlerinden oluşan çeyiz bohçaları, maddi durumu iyi olmadığı belirlenen 123 kıza verildi.



Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK kurslarına son 10 yılda sadece İzmit ilçesinde 100 bin kişinin katıldığını, mezuniyetin ardından birçoğunun meslek sahibi olduğunu söyledi.

Maddi durumu iyi olmayan 123 genç kızı belirlediklerini anlatan Karaosmanoğlu, "Çeyizimde şunlar da olsaydı keşke' dememeleri için kursiyerler, el işi, göz nuru çeyizler hazırladı. Kendilerinden Allah razı olsun. Evlenecek kızlarımıza da hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, çeyiz bohçalarını genç kızlara hediye etti.
Protokoldekiler, daha sonra kursiyerlerin el işi ürünlerinin yer aldığı sergiyi açtı.
Kaynak: AA