Çarşamba'da 'Liderlik' Semineri Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan "Genç Liderler Topluluğu", "Liderlik" semineri düzenledi.

Mustafa Güneşdoğdu Yerleşkesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programda liderlik uzmanı İsmail Erkut Ergenç, öğrencilere liderlik kavramının yöneticilik kavramı ile eşdeğer olmadığını anlattı.
Sadece yöneticiliğin böyle bir algı yarattığını belirten Ergenç, "Herhangi bir kurum düşünün. Bu kurumda yöneticilik yapan müdür ya da benzeri herhangi bir alanda çalışan bir kişi sizce lider midir? Ya da bir ülkeyi yönetenleri düşünün sizce onlar lider midir? Hayır, onlar sadece birer yöneticidir. Lidere örnek verecek olursak, hepiniz dolmuşa biniyorsunuz değil mi? İşte lider o dolmuşun şoförüdür. Hepiniz yaşamışsınızdır, 'parasını ödemeyen var mı' diye sorar dolmuş şoförü ve hepimizi bir tedirginlik alır. Verdiysek bile 'yoksa öndeki benim parayı uzatmadı mı' korkusu yaşarız. Bu ve benzeri nedenler o şoförü o alanda lider yapar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA