''bilgi Emeğe Dönüşüyor''Projesi Kursiyerlerine Sertifika

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı kapsamında açılan ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yürütülen ''Bilgi Emeğe Dönüşüyor'' projesi çerçevesinde web tasarımı , İngilizce girişimcilik, grafik ve animasyon eğitimini tamamlayan 30 ortopedik engelliye sertifikaları törenle verildi.

ATSO Başkanı Hikmet Çincin, Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, geçen yıl ortopedik engelli vatandaşlara destek olma adına sosyal sorumluluk bilinciyle SODES kapsamında ''Bilgi Emeğe Dönüşüyor Projesini'' uygulamaya koyduklarını ve bu projede ellerini kullanabilen engellilere eğitim verdiklerini belirtti.

Çincin, sosyal destek projelerinde mütevazi bütçelerle başta dezavantajlı gruplar olmak üzere hedef grupların meslek edindirme kurslarına katıldıklarını kaydetti.

Engellilerin hem yeteneklerini kullanmaları, hem de yeni bilgiler edinerek iş sahibi olmak için adım atmış olduklarını ifade eden Çincin, şöyle devam etti:
''30 engelli gencimiz bu projeden faydalanmış ve temel bir ihtiyaç olan ara eleman ihtiyacını karşılayacak duruma gelmiştir. Bizim diğer sosyal destek projelerinden de beklentimiz bu yönde. Son yıllarda Avrupa ülkelerinden ihraç ettiğimiz projeli çalışma kültürü kamu sistemine yerleşti. Aslında bunun ileride topluma kazandıracağı en önemli şey de budur. İster kamu yöneticisi olsun, ister özel sektör, ne iş yaparsanız yapın işe önce projesini çıkararak başlama kültürüdür. Belki de ileride en önemli kazanım bu olacaktır.''
İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Zeynel Abidin Şenses de mesleki ve teknik eğitimin amacı çerçevesinde dünyada teknoloji ve hizmetler alanında sürekli değişim yaşandığını ve bu değişime ayak uydurmak için daha seri, kaliteli üretime ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Şenses, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün işletmelerle iş birliği yapılarak yetiştirilmesi, mesleki ve teknik eğitim sistemi bütünlüğü içerisinde desteklenerek geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 6 ay boyunca 192 saat web tasarımı, 128 saat grafik ve animasyon ile 280 saat İngilizce dersi alan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA