Antakya Belediye Başkanı Kimyeci'ye Ziyaret

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat ve koro üyeleri, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi makamında ziyaret etti.

Başkan Kimyeci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antakya'nın marka bir şehir olma konusunda sadece Türkiye değil, dünya ölçeğinde tanınması ve bilinmesinde Antakya Medeniyetler Korosu'nun destek ve katkısını hiç kimsenin inkar edemeyeceğini belirtti.

Antakya Medeniyetler Korosu'nun, kentin sahip olduğu kültürel zenginliklerini, inanç farklılıklarını zenginlik olarak kabul eden ve bunu dünyaya gösterme hususunda çok özel çabalar ortaya koyduğunu vurgulayan Kimyeci, şöyle devam etti:
''Bütün bunları tamamen gönüllülük esasına dayalı bir şekilde hiçbir maddi karşılık beklemeksizin yapılmasının da ayrı bir anlamı olduğunu ifade ediyorum. Bütün bu güzelliklerin oluşmasında, kaynaşmanın artması, dünyada her zamankinden daha fazla sevgiye, barışa, kardeşliğe, hoşgörüye ihtiyaç duyulduğu, savaşın ve karmaşıklığın hakim olduğu bir ortamda özlemle beklediği bu olguyu yaşatmak, pekiştirmek ve geliştirme konusunda gösterdikleri üstün gayret ve fedakarlığa gerek şahsım gerekse de ülkem ve milletim adına derneğin bütün üyelerine çok teşekkür ediyorum.''
Kimyeci, Antakya Medeniyetler Korosu'nun bundan sonraki süreçte yapacakları her türlü etkinlikte gereken katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Özfırat da yaptığı konuşmada, farklı dinler ve medeniyetlerden oluşan koro üyeleriyle birlikte Başkan Kimyeci'yi ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kimyeci'nin başkanlık dönemi öncesinde kendilerine verdiği destek ve manevi güçten dolayı teşekkür eden Özfırat, ''Başkanımıza 5 yıllık süreçte Allah kolay versin diyoruz. İşleri kolay değil, zor olacaktır. Ama kendisinin hem mimar hem de konuya hakim olmasının büyük bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte bizim üstümüze düşen bir şey varsa seve seve yapacağımızdan emin olmasını isteriz. Kendisine başkanlık görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. Memleketimiz ve şehrimiz için çok güzel çalışmalar yapacağından da eminiz'' diye konuştu.

Kaynak: AA