Agd'den '571 Genç 571 Fidan' Etkinliği

Gölbaşı ilçesinde, Ankara Üniversitesi Yerleşkesi'nde, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ankara Şubesi Üniversiteler Komisyonunca Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 571 fidan dikildi.

Samet Aydın, "571 Genç 571 Fidan" başlıklı etkinlikte yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'i anmanın, onun yolundan gidebilmek olduğunu söyledi.

Onu anmanın, yaşantısını rehber alarak uygulamak, adaletini, İslam dinini insanlara ulaştırmak olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:
"AGD olarak önderimiz olan Peygamberimizi örnek alan, kardeşinin hakkını gözeten, 'Müslüman Müslümanın kardeşidir' şuuruna sahip, 'Hayra vesile olan, o hayrı işlemiş gibidir' hadisini hayatına uygulayan bir neslin, bir gençliğin yetişmesi için Türkiye'nin dört bir tarafında gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AGD olarak Ankara Üniversitesi Komisyonu olarak baskı ve tehditlere rağmen Peygamber Efendimizin, 'Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin' hadisinden yola çıkarak hareket etmiş bulunuyoruz. Savaşı değil barışı, çatışmayı değil diyaloğu, çifte standardı değil adaleti, sömürüyü değil samimiyeti, üstün görmeyi değil eşitliği, baskı ve tahakkümü değil insan haklarını temel alan bir kuruluşuz."
Daha sonra dernek üyeleri, yerleşkede belirlenen alana fidanları dikti.
Kaynak: AA