İnönü'nde Büyük Keşif

Her yıl 300 binin üzerinde gencimize havacılığın çeşitli dallarında eğitim veren Türk Hava Kurumu (THK), öğrencilerden gelen talepleri değerlendirerek Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde mini golf sahasını hizmete açtı.

İnönü'nde Büyük Keşif

Ülkenin en köklü sivil sportif havacılık organizasyonu olan Türk Hava Kurumu, Türkiye’nin dört bir yanında verdiği havacılık eğitimlerini daha cazip hale getirmek için harekete geçti. Türk Hava Kurumu, öğrencilerden gelen alternatif etkinlik talebine yeşil ışık yaktı. THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde pilot uygulamayı hayata geçiren Türk Hava Kurumu yetkilileri, sponsorların destekleriyle bölgede mini golf sahasını hizmete açtı.

Golf bölgesinin açılmasıyla birlikte eğitim merkezi yetkilileri çok önemli bir keşfe imza attı. Daha önceki yıllarda planör pistinde ortaya çıkan köstebek çukurlarının golf alanında açılmadığını gözlemledi.

Yaptıkları araştırmada golf zeminin bulunduğu bölgeyi sertleştirdiğini, bu sayede köstebeklerin delik açamadığını gören eğitim merkezi yetkilileri özellikle iniş ve kalkışta tehlike oluşturduğu öngörülen bu bölgelere aynı sistemin uygulanması için harekete geçti.

Eğitim merkezinde açılışı yapılan mini golf alanı sayesinde öğrenciler uçuş ve teorik eğitimleri dışında kalan zamanını golf oynayarak geçirmeye başladı, golf sahasına uygulanan teknik sayesinde bölgede yapılan uçuşlar daha güvenli hale geldi

Kaynak: İHA