Hak-iş Konfederasyonu İl Temsilcisi Özdemir Kayserilileri 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarına Davet Etti

Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Halil Özdemir, Kayseri'de kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü ile ilgili olarak, "Birlik ve beraberlik içerisinde, halaylarla, eğlencelerle bir bayramı inşallah Kayseri’de kutlayacağız" dedi.

Hak-iş Konfederasyonu İl Temsilcisi Özdemir Kayserilileri 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarına Davet Etti

Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlamasının hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "İnşallah Hak-İş Konfederasyonu il temsilciliği olarak Kayseri’de Türkiye’ye örnek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü hep beraber kutlayacağız. Hemen hemen 20 ilden misafirlerimiz gelecek. Kayseri’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının hemen hemen hepsiyle görüştük. Onlarda bize destek verecekler. İnşallah bütün Kayserilileri 1 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanındaki Kurşunlu parkına davet ediyoruz" diye konuştu.

'Hak-İş olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Türkiye'nin parlayan yıldızı Kayseri’de kutlama kararı aldık' diyen Özdemir, "İşçisiyle-memuruyla, genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle tüm Kayserilileri bu mitingimize davet ediyoruz. Ekmek mücadelesi veren, farklılıklarıyla barış içinde yaşayan, daha demokratik daha özgür bir Türkiye hedefleyen, alın teriyle üreten, yeryüzünün bütün mazlum ve mağdurlarının özellikle zulme uğramış Suriye, Mısır ve Filistin halklarının yanında olan Türkiye sevdalısı bütün Kayserilileri mitingimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Özdemir ayrıca, "Gelin hep birlikte haykıralım. Güvenceli ve güvenli çalışma hayatı için taşeronlaşma ve mevsimlik işçi sorununu çözmek için, iş kazalarına dur demek için, daha yaygın, daha güçlü, daha fazla sendikal örgütlenme için, ücretlerde ağır vergi baskısına hayır demek için, barış dolu aydınlık bir gelecek için, Mısır’da ki insanlık dışı idamları telin etmek için, mazlum Suriye halkı ile dayanışma için hep birlikte sesimizi Kayseri’den tüm dünyaya duyuralım. O nedenle birlik ve beraberlik içerisinde, halaylarla, eğlencelerle bir bayramı inşallah Kayseri’de kutlayacağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA