Besni Asd’den Milli Eğitim Müdürü Turaç’a Plaket

Besni Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Ömer Arslan, Mavi Kapak Toplama kampanyasında verdikleri destek ve katkılarından dolayı Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç’a ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi Devran Ürey’e plaket takdim etti.

Besni Asd’den Milli Eğitim Müdürü Turaç’a Plaket

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle sürdürdüğü "Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyasına Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2013-2014 eğitim öğretim “Mavi Kapak Toplama” kampanyası düzenledi.

Besni Merkez, köy ve beldelerde birçok okul bu kampanyaya ilgi gösterdi ve okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla 420.000 adet kapak toplandı. Toplanan kapaklar Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şubesine teslim edildi. Toplanan kapaklara karşılık 20 adet tekerlekli sandalye Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şubesine teslim edildi.

Plaket töreninde konuşan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, “20 adet tekerlekli sandalyeyi daha önce öğretmenlerimize ve öğrencilerimize değişik gün ve zamanlarda çok güzel jestler yapan İlçe Jandarma Komutanımız Kurmay Binbaşı İsmail İri’nin şahsında Besni İlçe Jandarma Komutanlığı’na hediye ediyoruz. Bu anlamda Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yılında 175 tekerlekli sandalye projesine destek olmak istedik. Bu yolla engelli vatandaşlarımıza ulaştırılacak tekerlekli sandalyeler ile engelli kardeşlerimizin yaşamında bir nebze dahi kolaylığa vesile olduysak ne mutlu bize. Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Ömer Arslan’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Turaç’tan sonra konuşan Besni Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Ömer Arslan ise, “Biz bu kampanyayı başlattığımızda başta devletimizin tüm kurumlarına, tarihinde yardımlaşma ve sahip çıkma kültürü ve geleneği olan milletimize güvenerek bu yola çıktık. Bugün bu kampanyanın amacına ulaşıyor olması bizlerde mutluluk kaynağı oluşturuyor. Kampanyamıza destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA