Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu İstişare Toplantısı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu istişare toplantısında, genel başkan Hüseyin Akdeniz'in istifası kabul edilmedi, görevine devamı kararlaştırıldı.

TESK Otel'de gerçekleştirilen ve 81 ilden muhtarlar katıldığı toplantının sonunda bir konuşma yapan Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, önemli kararlar aldıklarını belirtti.

Toplantıya katılan muhtarlara teşekkür eden Aktürk, bünyesinde 10 federasyon ve 153 dernek olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonun başarısında genel başkanlık yapan Hüseyin Akdeniz'in önemli bir etkisinin bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Kendisi 30 Mart yerel seçimlerinde mahallesinden muhtar seçilememiştir ve etik bir davranış sergileyerek Genel Başkanlık görevinden istifa etti. Camiada yapılamayanları 3 yılda yaparak bizlere yeniden kazandırdığı bu kimliği unutmamız mümkün değildir. Kendisinin bu camia için yapacağı daha pek çok görevi vardır. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda, Hüseyin Akdeniz'in istifasını kabul etmeme ve görevine devam etmesi kararını almış bulunmaktayız."
Daha sonra konuşma yapan Hüseyin Akdeniz'de, kendisine gösterilen desteğe teşekkür ederek görevine devam edeceğini belirtti.


Kaynak: AA