Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Tosun, İnegöl'de

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, yapımı devam eden 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesi'ni gezdi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İnegöl Devlet Hastanesi yöneticisi Halil Karahan ile hastane inşaatında incelemelerde bulunan Tosun, burada gazetecilere açıklamada, hastanenin yapımında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Açılış öncesi ihtiyaçları temin etme konusunda gözlemlerde bulunduklarını ifade eden Tosun, "Hastane, gelişmiş projelerden bir tanesi. İnegöl'e ve bölgemize hasta hizmetleri noktasında çok önemli katkılar sunacak. Malzeme eksikliklerini telafi edip biran önce hastaneyi hizmete açmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

Tosun, hastaneyi Temmuz ayında bitirme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Mevsim itibariyle inşaat çalışmaları hızlandı. Bir taraftan müteahhit kendi işini yaparken, bir taraftan da biz kurum olarak iç donanımla alakalı işlerimiz yapıyoruz. Bizim işimiz şimdi daha çok. Bakanlık olarak hiçbir eksikliğimiz yok. Mevcut hastanemizdeki cihazları mutlaka alacağız, onları heba edemeyiz çünkü tıbbi cihazlar pahalı. Tabi bu kadar büyük hastaneye oradaki cihazların yetmesi mümkün değil. Tıbbi cihaz konusunda ciddi takviyeler yapacağız. Hastaneye yakışır tıbbi cihaz olacak."
AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin de 65 milyon lira maliyetli hastanenin tamamlanmasına 2 ay kaldığını dile getirerek, "Bu devasa ve 5 yıldızlı otel konforundaki hastaneyi vatandaşlarımıza hizmet vermek için biran önce açmak istiyoruz. Allah kısmet ederse Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi hastanemizi faaliyete geçirme ve hemşehrilerimize hizmet verme arzusu içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA