Eskişehir Sağlık İçin Yürüdü

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sazova Parkı'nda sağlık yaşam için yürüyüş düzenlendi.

Eskişehir İl Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel, yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yüzde 30'unu obez kişiler oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Biliyorsunuz Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılı sağlıklı yaşım için hareket yılı ilan edildi. Genel popülasyonda sağlıksız beslenme ve hareketsizlik çok fazla olması nedeniyle obezitede bir artış gözlenmekte. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 40 kadın, yüzde 20 erkek nüfusu obezite durumuyla baş başa. Nüfusumuzun ortalama yüzde 30'u obez kişilerden oluşmakta."
Hareketsiz yaşamın, başta kalp damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığı tetiklediğini ifade eden Demirel, obeziteye bağlı kronik hastalıkların arttığını, bunu bağlı olarak kronik hastalıkların risk faktörü araştırmasında yüzde 25'e varan obeziteye bağlı hastalıklarında artış gözlendiğini, fiziksel inaktivite ve obeziteye bağlı bu kronik hastalıkların genel sağlık tedavi giderlerinin yüzde 2'sini oluşturduğunu vurguladı.
Amaçlarının, vatandaşlara yürüme alışkanlığı kazandırmak olduğunu anlatan Demirel, şöyle devam etti:
"Bizim amacımız sağlıklı beslenmeyi ve fiziksel aktiviteyi arttırarak obeziteye karşı bir mücadele vermek. Buna karşıda bir farkındalık yaratmak. Yürüyüş etkinliğimize havanında güzel olmasıyla birlikte Eskişehir halkının katılımı ve ilgisi yoğun oldu. Yürüyüşlerimiz her ayın son pazar günü devam edecektir. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA