Sorgun’da 'Güvenle Araştırıyorum Huzurlu Çalışıyorum” Projesi Sempozyumu Düzenlendi

Yozgat’ın Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen “Güvenle Araştırıyor Huzurla Çalışıyorum” Projesi sempozyumu düzenledi.

Sorgun’da 'Güvenle Araştırıyorum Huzurlu Çalışıyorum” Projesi Sempozyumu Düzenlendi

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Vural, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Cemil Şen, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Salih Dişlioğlu ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Güvenle Araştırıyor Huzurla Çalışıyorum Projesi’nin Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Yozgat’ta onaylandığını belirterek “Bu proje sayesinde çocukların daha güvenli araştırma ve çalışma ortamı buldular” dedi.

Projenin, çocukları, her türlü suç konusundan uzak tutmayı, eğitimde fırsat eşitliğine olanak sağlamayı, çocukların sokakta kötü arkadaşlar edinmesi yerine Emniyet Müdürlüğünde polis abi ve polis ablalar edindirerek onlara rehberlik etmelerini sağlamayı hedeflediğini belirten Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Cemil Şen, “ İlçemizdeki diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil ederek bu gibi çocuk ve gençlere yönelik projeleri artırmayı amaçlamaktadır. Bunun için ilk olarak müdürlüğümüz içerisinde bulunan ve daha önce lokal olarak kullanılan boş binamızı bu projeye tahsis ettik. Buraya 11 adet bilgisayar, 3 adet satranç masası, 1 adet Projeksiyon, 1 adet taşınabilir yazı tahtası, 1 adet çalışma masası(6-8 kişilik), Alanın bir bölümü de kütüphane olarak hayata geçirildi. Burası çocuklar için Araştırma ve Çalışma Merkezine dönüştürüldü” dedi.

Sempozyumda diğer konuşmacılar katılımcılara konuları hakkında bilgi verdi
Kaynak: İHA