Manisa'daki Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere yaklaşık 230 kişinin başvurduğunu belirterek, "Şu ana kadar müdahale edilen hastaların içerisinde, yatarak tedavi gerektirecek ağır vakamız yok" dedi.

Manisa Devlet Hastanesi'ni ziyaret edip hastalar hakkında bilgi alan Vali Savaş, gazetecilere açıklamasında, müdahale anlamında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını, bundan sonra gelebilecek taleplere yönelik tedbirlerin tamamının da alındığını söyledi.

Savaş, hastanelere mide bulantısı, ishal ve halsizlik şikayetiyle yaklaşık 230 kişinin başvurduğunu ifade ederek, "Bu sayının 250'ye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Şu ana kadar müdahale edilen hastaların içerisinde, yatarak tedavi gerektirecek ağır vakamız yok. Hepsinin, ayakta, daha çok serum ve sıvı takviyesiyle müdahale edilmek suretiyle tedavi ve gözlemleri devam ediyor" diye konuştu.

Şikayete konu olan firmanın, adliye ve elektrik dağıtım şirketi Gedaş ile organize sanayi bölgesindeki 4-5 fabrikaya yemek dağıttığını anlatan Savaş, şöyle devam etti:
"Buradan gelen yemekleri tüketenlerin tamamı, şu an müracaat etmiş değil. Benim aldığım bilgiye göre çorba, tavuklu patates ve tatlı var. Hangisinin zehirlenmeye yol açtığını kesinleşmeden söylemek doğru olmaz. Biraz daha kremalı tatlının zehirlenmeye yol açtığı ihtimali var ama kesin sonuçları almamız gerek."
Adliye ve elektrik dağıtım şirketi Gedaş personeli ile organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikaların çalışanlarında kusma ve mide bulantısı rahatsızlığı gözlenince, ambulanslarla "gıda zehirlenmesi şüphesi" ile kentteki farklı hastanelere kaldırılmıştı.
Kaynak: AA