Emekli İkramiyesi Verebilmek İçin Makam Aracını Sattılar

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, emekliye ayrılan genel sekreterin ikramiyesini verebilmek amacıyla başkanın makam aracını açık arttırma ile sattı.

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Ahmet Emin Kenez, yaptığı açıklamada emekliye ayrılan genel sekreterin ikramiyesini verebilmek için odanın makam aracının açık arttırma yöntemi ile satışa çıkarıldığını söyledi.

İkramiyeyi ödeyebilmek için odaya ait 2010 model makam aracını düzenlenen ihale ile satışa çıkarıldığını ifade eden Kenez, ihalenin oda yönetim ve denetim kurulu üyelerinin huzurunda yapıldığını belirtti.

İki ay önce göreve geldiklerini hatırlatan Kenez, "Göreve geldik, bir süre sonra odamızın genel sekreteri Rahmi Ayyıldız emekliye ayrıldı. Kendisinin 60 bin lira olan emekli ikramiyesinin bir bölümü karşıladık. Kalan parayı karşılamak için bizden önceki dönemde satın alınan, makam ve hizmet aracı olarak kullanılan otomobili satışa çıkardık" diye konuştu.

İhale Komisyonu tarafından 22 bin liradan açık arttırmada 63 bin kilometrede olan 2010 model otomobil, 23 bin liraya Ali Osman Alkuş tarafından satın alındı.
Kaynak: AA