Bozcaada'da Yeni Turizm Sezonu Hazırlıkları

Türkiye'nin en gözde turizm merkezleri arasında yer alan Bozcaada'da yeni turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Yahya Göztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bozcaada'nın yeni sezonda ziyaretçi akınına uğrayacağını söyledi.
Havaların mevsim normallerinde seyrettiğini belirten Göztepe, "İnsanlar İstanbul'dan bıkmış. Seçimin de stresini atmak için Bozcaada'yı tercih ediyor. Esnafımız da bu durumdan mutlu. Yaza çok iyi giriş yapacağız" dedi.

Göztepe, 10 Mayıs'ta adada maraton etkinliğini düzenleneceğine işaret ederek, "Şu anda bütün otellerimizin rezervasyonları dolmuş durumda. Adaya büyük bir ilgi var ve bu her geçen sene artıyor. Ancak organizasyonların 3 ayla kısıtlı kalmayıp, nisan, mayıs, haziran, eylül, ekim ve kasım aylarına da yayılması gerekiyor" diye konuştu.
Bozcaada'nın her sene değerinin yükseldiğini ifade eden Göztepe, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla geleceğe daha emin adımlarla taşınacağını bildirdi.
Göztepe, kongre ve toplantı turizmiyle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:
"Belediyemizin de projesi olan çok amaçlı toplantı salonunun kurulup hayata geçirilmesiyle kongre ve toplantı turizmini başlatmak amacındayız. Bu iş için Bozcaada biçilmiş kaftan. Bağ bozumu festivali bu sene olması gerekenden daha iyi yapılacak. Bir diğer tartışma konusu da kruvaziyer turizmi. Alt yapımız iyi olursa başarılı olur. Bozcada'nın esnaf yapısını, değerlerini koruyarak bu organizasyondan fayda sağlamak gerekiyor. Ölü sezonu kullanmak amaçlı bir proje. Misafirlerimiz tabii ki temmuz ve ağustosta da gelecekler. Buna göre hazırlık yapmamız gerekiyor. Acele etmeden, araştırarak, ne getirip, ne götüreceğini hesaplayarak yapmamız gereken organizasyondur. Çevredeki adaların bu turizmden çok iyi yararlandığını biliyoruz. Ancak Bozcaada'yı tehlikeye atmamalıyız."
 
Kaynak: AA