Cebrail Top, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, 3 Mayıs’ta yapılacak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Cebrail Top, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, birlik başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu duyurdu. Basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Top, "3 Mayıs’ta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimleri yapılacak. Meslektaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa ettiğimi daha önce duyurmuştum. Görev yaptığım 4 yıl içerisinde esnaflarımıza yararlı bir hizmet yapıldığını düşünmediğim için istifa kararı aldım. Üyelerimizle yaptığımız istişare sonucunda yönetim kurulu üyeliğimden bu gerekçeyle istifa ettim. 30 yıldan beri değişmeyen bir başkanımız, yönetimimiz ve personelimiz var. Bu yapı maalesef esnafımıza hiçbir katkı sağlamıyor. Aday olmamdaki amacım esnafa daha faydalı hizmetler sunabilmektir. Hesap verebilir bir anlayışla başkanlık yapacağız. Her ay oda başkanlarımızla toplantılar yaparak yaptığımız hizmetleri raporlar haklinde sunacağız. Oluşturacağımız Ar-Ge merkezimizde projeler üreterek odalarımızın aktif olarak bu projelerden yararlanmasına katkı sunacağız. Kadın girişimcilere destek vererek onların ticarete atılmalarına ön ayak olacağız. Yeni hizmet binası yaparak esnaf odalarımızın daha ferah bir ortamda hizmet vermelerini sağlayacağız. Başkan seçilmemiz halinde yapacağımız işlerden biri de kayıt dışılığı önlemek olacak. Kayıt dışılığı önlememiz durumunda üye sayımızda artacak ve buna paralel olarak esnaf odalarımızın gelirleri artacak" dedi.

Elazığ esnafından yapılacak seçimlerde destek beklediğini aktaran Top, "Bu seçimlerde Elazığ esnaf ve sanatkarlarının, 198 delegenin ve 26 oda başkanının destek ve dualarını bekliyorum. Seçimlerin Elazığ esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu

Kaynak: İHA