Memur-sen Mısır’daki İdam Kararlarını Protesto Etti

Memur-Sen üyeleri, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararını Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği önünde protesto etti.

Memur-sen Mısır’daki İdam Kararlarını Protesto Etti

Memur-Sen üyesi bir grup, Demokrasi Parkı’nda buluşup ellerindeki meşalelerle Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne yürüdü. “İnsanlık İdam Ediliyor, Uyan Dünya”, “529 Kişiyi 529 Kere Öldürseniz, Yine De Davamızdan Dönmeyeceğiz” yazılı pankartlar açıp, “Kahrolsun zalimler, işbirlikçi hainler”, “Katil Sisi hesap verecek” şeklinde sloganlar atan grup, BM Temsilciği önünde temsili bir darağacını ateşe vererek Mısır’da verilen 529 idam kararını protesto etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaptığı açıklamada, "Onlarca yıl Mubarek’e tahammül eden darbeciler ve Batılı güçler, yüzde 52 oy alıp milletin gönlünde taht kuran Mursi’ye 1 yıl bile dayanamamış ve darbe yapmıştır. Bu darbe halk iradesine darbedir. Demokrasiye darbe suçuna yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır'ın istiklal mahkemeleri darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart'ta idama mahkum etti” ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA