İnegöl Resmen Büyükşehire Dahil Oldu

Birçok ilden daha büyük olan İnegöl ilçesi, Büyükşehir Kanunu'nun 30 Mart mahalli seçimlerinin ardından yürürlüğe girmesiyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne dahil oldu.

İnegöl Resmen Büyükşehire Dahil Oldu

Yasayla birlikte mahalle statüsünü dönüştürülen köy ve beldeler ile birlikte İnegöl’ün 21 mahallesine 95 yeni mahalle daha eklendi. Büyükşehir Kanunu ile birlikte kapanan Yenice, Tahtaköprü, Kurşunlu ve Cerrah beldelerinin belediye başkanları bölgelerinin son belediye başkanları olarak tarihteki yerlerini aldı

Türkiye İstatistik Kurumu 2012 yılı verilerine göre İnegöl, 236 bini bulan nüfusuyla 1006 kilometrekarelik bir alana sahip. İnegöl, sanayi şehri olmanın yanı sıra Türkiye'deki birçok ilden büyük. İnegöl, yeni parkları, geniş caddeleri ve alışveriş merkezleri ile modern bir görünümündedir. İnegöl, Anadolu’nun önemli ulaşım yolları üzerinde bulunuyor. İnegöl’de toprakların yüzde 72,8'i tarla tarımına, yüzde19'u bağ-bahçeye, yüzde7.7'si sebze tarımına ayrılmış durumda. Yüzde 49'luk bir bölümde ormanlarla kaplı.
Kaynak: İHA