Başbakan Yardımcısı İşler, Diyarbakır’da Seçim Bürosu Açılışına Katıldı

Diyarbakır’da temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti Kayapınar İlçe Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı.

Başbakan Yardımcısı İşler, Diyarbakır’da Seçim Bürosu Açılışına Katıldı
İşler, Başbakan Erdoğan’a yapılan diktatörlük suçlamalarına değinerek, “Gazetelerin birinci sayfalarına baktığımızda 30 gazeteden en az 20’si Başbakanımıza hakaret ediyor, sövüyor. Buna rağmen hala bir baskı, diktatörlük olduğunu söylüyorlar. Diktatörlüğün olduğu yerde siz bir ülkenin başbakanını eleştirebilir misiniz?” dedi.


Çeşitli incelemeler ve yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Kayapınar İlçe Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, İl Başkanı Aydın Altaç ve AK Parti Kayapınar Belediye Başkan adayı Zülküf Günel’in de hazır bulunduğu açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı İşler, Başbakan Erdoğan’a yapılan diktatörlük suçlamalarına tepki gösterdi. İşler, Türkiye’de yayımlanan gazetelerin birçoğunda her gün Başbakan’a hakaretler yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Diyarbakır kadim kültürümüzün merkezi olan bir şehrimizdir. Peygamberler, sahabeler kentidir. Diyarbakır, bir kardeşlik şehridir. Sayın Başbakanımız Diyarbakır’a her zaman özel bir önem vermiştir. 27 Mart günü gelip sizlerle birlikte olacak. AK Parti 2002 yılında iktidara gelirken kardeşliği, insanlığı merkeze koyarak geldik. Kan, gözyaşı akmasın dedik. Ülkemizde barış ve huzur olsun istedik. İktidara geldiğimiz günden buyana Diyarbakır’da sağlık alanında 14 milyar liralık yatırımlar yapıldı. Sadece sağlık alanında değil, birçok alanda yatırım alma imkanına sahip oldu. Ama sizlerin bir derdi, sorununuz vardı. En önemlisi kimliğinizin ret ve inkar edilmesi sorunuydu. Çok şükür bu politikaları bitirmeyi Allah Başbakanımıza ve AK Parti’ye nasip etti. Ret ve inkar politikalarına AK Parti iktidarı döneminde son vererek çözüm sürecini başlattık. Çözüm sürecinin başlamasının ardında çok önemli mesafeler katettik. Artık kan, gözyaşı akmıyor ve analar ağlamıyor. Bu durumda kazanan Türkiye oldu. Biz bu işe elimizi, yüreğimizi taşın altına koyduk. Her türlü engellemelere rağmen mücadelemizi sürdürdük. Çok şükür çözüm süreci bugüne kadar aksaksız bir şekilde geldi. Sayın Başbakanımıza iftira kampanyaları başlattılar. Diktatör, padişah, baskıcı, sansür uyguluyor dediler. Günde 30’a yakın günlük gazete yayımlanıyor. Gazetelerin birinci sayfalarına baktığımızda 30 gazeteden en az 20’si Başbakanımıza hakaret ediyor, sövüyor. Buna rağmen hala bir baskı, diktatörlük olduğunu söylüyorlar. Diktatörlüğün olduğu yerde siz bir ülkenin başbakanını eleştirebilir misiniz? 30 Mart’ta siz rövanşı alçaksınız. Şimdiye kadar bu güç odaklarının dedikleri oldu. Bundan sonra bu ülkede milletin dediği olacak. Milletten gücümüzü alarak 30 Mart sonrasında yolumuza devam edeceğiz.”
Açılışın ardından İşler ve beraberindekiler çevredeki esnafı ziyaret etti.
Kaynak: İHA