Yozgat Vali Yazıcı’dan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye ‘hayırlı Olsun’ Ziyareti

Yozgat Valisi Abddulkadir Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi ziyaret ederek, 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

Yozgat  Vali Yazıcı’dan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye ‘hayırlı Olsun’ Ziyareti

Yozgat Valisi Yazıcı, ziyarette Güllüce’ye, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yozgat'ta yapacağı 634 konut çalışmalarının son durumu hakkında da bilgi verdi. Konutların yapılacağı Eski Sanayi Sitesi'ndeki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yazıcı, 1999 yılından beri kullanılmayan Sanayi Sitesi'nin, kentsel dönüşüm programına alındığını hatırlattı. Vali Yazıcı, Yozgat Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde 60 bin metrekare alana 634 konut ve 18 bin metrekare alana ticaret merkezin yapılacağını belirterek yapılacak yeni konutlarla Yozgat’ın daha modern bir kent görünümüne kavuşacağını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, Yozgat’ta TOKi tarafından yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini, kentsel dönüşümle bütün kentlerin modern kimliğe kavuşacağını söyledi.

Ziyarette Vali Yazıcı, Bakan Güllüce’ye gümüş işlemeli Türk bayrağı ve Aydıncık ametis taşından yapılan tespih hediye etti.
Kaynak: İHA