Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Türkiye'ye patronluk yapacak ve yönetecek yegane güç halktır” dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında AK Parti mahalle başkanlarıyla bir araya geldi. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, yüzlerce partili katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Çelik, demokrasinin esasının vatandaşlar olduğunu belirterek, “Oluşan tüm başarılar, milletvekili, bakanlar, belediye başkanları sayesinde değil, halkın sayesindedir. Türkiye'ye patronluk yapacak ve yönetecek yegane güç sizlersiniz” dedi.

Halktan aldıkları destek sayesinde şuan Türkiye'nin 81 ülkeye yardım yapabilir güce geldiğini öne süren Bakan Çelik, 11 yıldır AK Parti'ye verilen desteğin sadece Türkiye'nin büyümesine ve itibarının artmasına neden olmakla kalmayıp, 81 ülkeye imkanlarının erişmesine temel zemin oluşturduğunu vurguladı. Türkiye'nin artık 6 ay sonrasını göremeyen bir ülke olmaktan çıkıp 2023'ü görebilen bir ülke haline geldiğini ifade eden Bakan Çelik, ulusal düzeydeki başarı öyküsünün tek eksiğinin de Adana Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti zihniyetini kuramamaları olduğunu dile getirdi. “Ama şimdi onun da zamanı geldi, şimdi bu damgayı vuracağız” diyen Bakan Çelik, Adana'nın, kente pranga olan tüm yüklerden kurtularak yepyeni bir Adana olarak 2023'e bakacağına vurgu yaptı. Bakan Çelik, şunları kaydetti:
“Şimdi ilk sınavımız 15 Mart'tır. 15 Mart günü Sayın Başbakanımızı Adana’mız da ağırlayacağız. İnşallah, sizlerin bu toplantıdan çıktıktan sonra gerçekleştireceğiniz daha büyük faaliyetlerle o miting alanı hem siyasi tarihimizde, hem Adana'nın siyasi tarihinde görülmemiş bir kalabalık olacak ve o gün, 15 Mart günü biz Başbakanımıza arz etmiş olacağız ki 'Önümüzde 15 gün kaldı ama biz size Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ve Adana'nın bütün ilçelerinin AK Partili olacağı sözünü vermeye bu meydanda hazırız'.”
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Adana Büyükşehir Başkan Adayı Abdullah Torun'un seçilmesi halinde yılda 4 kez, vatandaşlardan oluşan Halk Meclisi'nin kurulacağını açıkladı.

Toplantıların 3'üncü, 6'ncı, 9'uncu ve 12'nci ayların ilk Cumartesi günü gerçekleşeceğini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:
“Şimdiye kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı bizde olmadığı için yerine getiremediğimiz bir uygulamayı bundan sonra yerine getireceğiz. Mahallelerinizdeki sorunların dinlenmesi, sizlerin görüşlerinin alınması bizim açımızdan, siyasi mantığımızın, siyasi mantalitemizin, demokrasi anlayışımızın temelini teşkil ediyor. Siyaset bizim gözümüzde elit bir faaliyet değil, tam aksine sürekli olarak halkla beraber iç içe yapılması gereken bir faaliyettir. Halk yoksa, siyaset de yok. Halk yoksa, demokrasi de yok. Halk yoksa, milli irade yok O sebeple demokrasinin başladığı yer, kılcal damarların oluştuğu mahallelerimizdir, bunun temsilcileri de bire bir sizsiniz. 30 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın sizlerle senede en az 4 kere yapacağı toplantıya, en az 2 kez de ben bizzat katılacağıma söz veriyorum.”
Bir ülkede halkın rızası, oyu ve görüşünün devlet yönetiminde etkin bir kuvvet olması halinde o ülkenin siyaset, ekonomi ve dış dünyada itibarının artacağına dikkat çeken Bakan Çelik, “Temel mesele yöneticilerin iyi olmasından ziyade vatandaşın siyasetin öznesi olmasıdır, vatandaşın mahalle mahalle, belde belde, sokak sokak, siyaseti inşa etmesidir” dedi.

AK Parti Hükümeti'nin iktidara geldiği 2002 yılı öncesi ve sonrası istatistiklere değinen Bakan Çelik, “Yüzlerce örnek var ama kısa bir özet yapacağım. Geride bıraktığımız 11 yıl içinde Türkiye ekonomisi 3.6 kat büyüdü, 11 yıl önce 230 milyar dolardan devraldığımız milli gelirimiz şuan 822 milyar doları aştı. Önümüzdeki 9 yıl içinde milli gelirimizi sizlerin verdiği destekle 2 bucuk kat artırabilirsek 2023 yılında hedeflediğimiz 2 trilyon dolar milli gelir seviyesine ulaşmaktır. Kişi başına düşen milli gelir 2001'den bu yana 3 kat arttı ve 10 bin 500 dolara ulaştı. Göreve geldiğimizden bu yana 79 senede Türkiye'de yapılan bölünmüş yolun üzerine 17 bin kilometre ilave ettik. Bu vizyon sayesinde, sizlerin verdiği destek sayesinde Türkiye bugün Avrupa'nın 6., dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip oldu. 2001'de 31 milyar dolar olan ihracat rakamlarını 5 kattan daha fazla artırdık, 152 buçuk milyar dolara yükselttik. Önümüzdeki 9 yıl içinde ihracatımızı 3 kat daha artırırsak, hedeflediğimiz 500 milyar dolar hedefini hep beraber yakalamış olacağız” dedi.

AK Parti teşkilatlarının tam kadro katıldığı toplantı sonrasında partililer Bakan Çelik'le fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA