Kars’ta 112 Filosuna 4 Yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Kars İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 4 acil müdahale ambulansı düzenlenen törenle hizmete başladı.

Kars’ta 112 Filosuna 4 Yeni Ambulans

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası önünde düzenlenen törene, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Arslan, Sağlık Müdürü Dr. Ümit Düğer, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ile daire ve kurum müdürleri katıldı.

Törende konuşan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Ancak şunu biliyoruz ki uzaktan baktığınızda 112 veya her hangi bir acil hizmeti vereb bir şey veya bir hastane çok fazla anlam ifade etmeyebiliyor. Ancak kendi ailenizden birisi rahatsızlandığında 112’i arayıp birkaç dakika içerisinde 112’nin yanınızda olduğunu görmek, hastanıza eriştiğini görmek ve özellikle kar şartlarında, kış şartlarında artık daha modern araçlarla onları hastanelere eriştirdiğini görmeniz herhalde en büyük mutluluklardan birisidir. Onun için bu mutluluğu bize sağlayan başta devletimiz ve hükümetimiz olmak üzere Kars’ta çok ciddi sayıda hastane yatırımı yapılıyor. Gerek Kars devlet Hastanesi gerek Üniversitede Araştırma Hastanemiz gerekse diğer üniteler ziyadesiyle bizi memnun ediyor. Bu anlamda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Tabi ülkeniz bir taraftan gelişirken, insanınızın öncelikli ihtiyacı olan sağlığı onların istediği kalitede ve istediği hızda veremiyorsanız, ülkenizin kazanımlarını insanınıza hizmet olarak ki en başında sağlık hizmeti gelir bunun ulaştıramıyorsanız sosyal bir devlet olmaktan hale uzaksınız demektir. Bizim ülkemizde son yıllarda özellikle ülkemizin değişim, dönüşümü içerisinde meydana gelen refahımızda en fazla etkilenen gelişme yönünde etkilenen ekibimizin başında aslında arkadaşlar sağlık gelir” diye konuştu.

Kars Valisi Eyüp Tepe, ise yaptığı konuşmada 4 yeni ambulansın Kars halkına hayırlı olmasını dileyerek, sosyal devlet denildiği zaman akla gelen en önemli ve ilk unsurun sağlık olduğunu söyledi.

Tepe, “Artık biz de eskiden imrendiğimiz sosyal devletler gibi olmaya başladık. Bugünlere gelmek belki bir zamanlar Rüyamızda bile hayal edemeyeceğimiz, rüyasını görsek hayra yoramayacağımız şeylerdi. Bu hizmet sağlık hizmetindeki belki de birinci adım ama devamı da var. Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah alınan bu mesafelerin üzerine her geçen sene daha güzel adımlar atarız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 112 filosuna katılan 4 yeni ambulansın hizmete alımı yapıldı.
Kaynak: İHA